Home Comarques La Safor Potries instal·la un punt de recàrrega de cotxes elèctrics

Potries instal·la un punt de recàrrega de cotxes elèctrics

Potries instal·la un punt de recàrrega de cotxes elèctrics

L’Ajuntament de Potries ha procedit a la instal·lació de dues places específiques d’estacionament de vehicles elèctrics amb un punt de recàrrega per a ús públic, just davant de l’edifici consistorial, gràcies al Programa d’Estalvi i Eficiència Energètica en el transport, T29B – Infraestructura de recàrrega per a vehicles elèctrics, amb el suport de l’institut Valencià de Competivitat Empresarial (IVACE). L’Ajuntament de Potries se suma d’aquesta manera a la iniciativa impulsada per GVA IVACE, de promoure i fomentar la mobilitat sostenible i a millorar la qualitat ambiental dels pobles a través de polítiques actives d’estalvi i eficiència energètica en el sector del transport, que contribuïsquen a la reducció del consum energètic i a la disminució de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i gasos nocius.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha explicat que “amb aquesta instal·lació avancem cap a un model de transició energètica fonamentat en la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera. Un compromís assolit a l’inici de la legislatura mitjançant la firma del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, que anem desenvolupant de forma progressiva”. La primera edil ha reiterat “l’aposta de Potries per l’ús de les energies netes i renovables com una de les mesures imprescindibles per a frenar els efectes de l’escalfament del planeta”. En eixe sentit Domínguez ha recordat que el subministrament elèctric de tots els edificis públics procedeix d’energia verda després del canvi de l’empresa subministradora.

L’Ajuntament també disposa d’una ordenança municipal que regula les bonificacions fiscal de l’impost de circulació del 30% per a vehicles híbrids i del 50% per als elèctrics.
Mesures que es complementen amb altres accions com ara la renovació de la lluminària a baix consum dels edificis i instal·lacions públiques així com dels carrers i vies i que han permés una reducció de la factura elèctrica, a més de minimitzar l’impacte dels consums sobre el medi ambient.