Pla per combatre desigualtats educatives generades pel coronavirus a Ontinyent

Set psicopedagogs prepararan material per a l’alumnat sense accés a internet

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la posada en marxa a la ciutat d’un Pla Pedagògic  amb l’objectiu de minvar les desigualtats educatives generades per la crisi del Coronavirus.

Amb aquest pla, un equip municipal que inclou 7 psicopedagogs  donarà suport als els centres en la preparació de material pedagògic d’estudi per als i les escolars sense accés a internet, i també el jovent amb dubtes en PAU, Universitat o FP per evitar la bretxa educativa.

El regidor d’Educació, Oscar Borrel, assenyalava que «aquest pla pedagògic està adreçat a uns 200 xiquets i xiquetes que coneixem que poden estar en una situació de vulnerabilitat per la bretxa digital».

«Segons les dades de l’INE, una de cada deu llars espanyoles no tenen accés a internet i dos de cada deu no tenen ordinador a casa», ha explicat.

Així que entre el 10% i 12% de l’alumnat no es connecta a les classes per no disposar per xarxa WIFI, aparell tecnològic o per assumptes familiars ja siga per manca d’una xarxa familiar, o per disposar de sols 1 aparell per a una família que dificulten l’accés a les tasques d’una classe online”.

Coordinar tasques

Aquest pla d’actuació es realitzarà amb  el personal docent dels centres, especialment les tutores del xiquet o xiqueta per coordinar totes les tasques.

Aquest dossier pedagògic elaborat per la docent i el Gabinet Psicopedagògic es prepararà al departament d’educació i es procedirà a repartir en els habitatges de l’alumnat més vulnerables.

Al servei s’afegeix el psicòleg municipal del Departament de Joventut per poder elaborar un pla personal d’estudi per afrontar aquesta bretxa digital a l’hora de preparar les PAU, exàmens finals, o qualsevol dubte per coordinar-lo amb les orientadores dels Instituts i centres de secundària de la ciutat, podent ampliar-se la informació a través dels correus joventut@ontinyent.es i/o orientaestudis@gmail.com