Home Actualitat Otos guanya un premi pel seu desenvolupament rural i agrícola

Otos guanya un premi pel seu desenvolupament rural i agrícola

Otos guanya un premi pel seu desenvolupament rural i agrícola

El premi ha estat atorgat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies qui reconeix la tasca del govern local

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies en la seua segona edició dels Premis al Bon Govern, ha premiat l’Ajuntament d’Otos per les bones pràctiques municipals en la categoria de «Desenvolupament rural i Agricultura». El Dijous 28 de Març, tindrà lloc l’acte d’entrega d’aquests premis que reconeixen els projectes i actuacions en matèria de gestió pública, realitzats en 2018, en nou categories diferents.

El municipi d’Otos, enguany, ha participat per primera vegada en aquest concurs presentant dos memòries, per un costat s’ha presentat un projecte en la categoria «Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme» i per altre costat s’ha presentat també un projecte en la categoria «Desenvolupament rural i Agricultura», aquest últim guardonat.

El projecte guardonat rep del nom «Mantenint les nostres arrels» i reflecteix les actuacions
realitzades pel municipi per a fomentar la natalitat i evitar el despoblament. Algunes d’elles són, la gratuïtat de l’educació d’infantil i primària al municipi, premiar la natalitat amb xecs bebé, el lloguer atractiu de vivendes en propietat a famílies tant del poble com provinent d’altres localitats, entre altres.

Aquest projecte també parla de l’Agricultura, el mitjà de subsistència de moltes famílies del poble i la tradició d’un poble llaurador com és Otos. És per això que l’Ajuntament té un gran interés en què aquesta tradició i forma de vida es mantinga en els anys i destina diverses subvencions a reparar camins i mantenir-los nets. A més, estan fent-se gestions perquè es puga executar immediatament la subvenció que té atorgada l’entitat per acabar de dotar la construcció del pou de reg i evitar els problemes de subministrament d’aigua que s’ha patit en els últims anys com a conseqüència de la sequera. L’Ajuntament també col.labora en l’organització de cursos de formació i cedeix les seues intal.lacions per a realitzar jornades als agricultors. Actualment s’està col.laborant amb un grup de gent per portar endavant la construcció d’un obrador.

Aquests premis consoliden i impulsen la gran tasca i el bon govern que realitzen els municipis guardonats. En el cas d’Otos, malgrat els pocs recursos econòmics que té un poble tan menut, amb sols 450 habitants, es realitza un gran esforç per dur avant actuacions que impulsen, mantenen i intenten fer més gran el poble, evitant el despoblament, mantenint les tradicions i millorant la qualitat de vida dels veïns i veïnes.