Ontinyent tindrà seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes a partir del pròxim curs

La EOI de la Vall d’Albaida naixerà amb la vocació de donar servei als 34 municipis de la comarca.

 

El conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, ha confirmat que el pròxim curs Ontinyent tindrà una seu de la EOI i s’establirà com a referent de la comarca respecte a l’ensenyament de llengües. Ho ha fet aquest matí, en una visita institucional a diverses poblacions de la comarca en les quals la Conselleria manté en marxa diversos projectes.

Segons el conseller, l’obertura de la EOI a Ontinyent es concretarà amb una «transformació de l’actual secció de l’EOI de Xàtiva en la capital de la Vall d’Albaida en seu pròpia». «És una aposta que realitzem per a la millora i ampliació del servei públic d’ensenyament d’idiomes a les comarques centrals«, ha aprofundit Marzà. .

La EOI de la Vall d’Albaida naixerà, segons informa Educació, amb la vocació de donar servei als 34 municipis de la comarca. Aquest curs la secció forma a uns 450 alumnes i ofereix estudis en quatre llengües: alemany (nivells A2 i B1), anglès (A2, B1, B2 i C1), francès (A2 i B1) i valencià (C1 i C2).

La creació de la nova EOI de la Vall d’Albaida s’emmarca en el redisseny del nou mapa de EOI valencianes que duu a terme Educació de la Generalitat amb l’objectiu d’estendre per tot el territori la formació en llengües.

Valoració Grup Municipal Compromís

 

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat la notícia comunicada aquest dilluns pel Conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, per a dotar a Ontinyent d’una nova Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a partir del curs vinent. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han destacat la importància d’aquesta decisió com un pas més en la millora de l’oferta formativa d’Ontinyent i la comarca, i han traslladat personalment al Conseller l’agraïment pel treball realitzat per acomplir aquesta reivindicació històrica.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “aquesta notícia suposa un pas endavant fonamental per a la millora d’Ontinyent i la Vall d’Albaida en l’àmbit formatiu. Poder comptar amb seu pròpia de l’EOI, que a més serà referent de la comarca en l’ensenyament de llengües, és donar resposta a una reivindicació històrica, que demostra la voluntat de la Conselleria d’Educació d’apostar per la millora constant de les nostres necessitats, i invertir esforços i recursos en la nostra comarca, que té un nucli de població de 90.000 persones, 35.000 de les quals viuen a Ontinyent”.