Home Actualitat Ontinyent se situa en el “top 10” dels municipis exportadors valencians

Ontinyent se situa en el “top 10” dels municipis exportadors valencians

L’alcalde analitza amb els empresaris la marxa del programa d’ajudes a la comercialització i internacionalització, que ha quasi triplicat les subvencions atorgades a l’últim any

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que el fet que la ciutat d’Ontinyent s’haja situat en el “top 10” dels municipis exportadors valencians “és una molt bona notícia que ens anima a seguir treballant per recolzar el creixement de les nostres empreses i que aquestes generen ocupació”. Així ho manifestava l’alcalde hui en un encontre amb representants de les empreses beneficiàries del Programa Municipal d’Ajudes a la Comercialització i Internacionalització, que recolza la presència en fires i l’elaboració de catàlegs, i que ha vist quasi triplicar les subvencions atorgades a l’última convocatòria (de 23 a 61).

Segons l’informe “Empreses Exportadores de la província de València” elaborat per Càmera València i CaixaBank, sols les ciutats de València, Paterna, Riba-Roja del Túria, Torrent i Quart de Poblet tenen més empreses exportadores que Ontinyent (89), que és setena i supera amplament municipis com Gandia (73), Alzira (63) o Xàtiva (33). Segons es destaca a l’informe, dels 10 municipis amb major quantitat d’empreses exportadores (que concentren prop del 50% del total), vuit estan en València i la seua àrea metropolitana, sent Ribarroja (a 20kms de la capital) i Ontinyent els únics ubicats en altres àrees geogràfiques.

L’alcalde destacava que des del Govern d’Ontinyent “apostem per eixa internacionalització que porta a la millora de les empreses i la generació d’ocupació. Per això hem fet amb esta ja 4 convocatòries de les ajudes per participar en fires i elaborar catàlegs, una línia que hem tractat de millorar any rere any escoltant als potencials beneficiaris, amb encontres com el de hui”, assenyalava.

En l’encontre, al qual es comptava també amb la presència dels regidors Pablo Úbeda (Política Econòmica) i Jaime Peris (Territori), es repassava els resultats del programa en 2018, on es van concedir un total de 61 ajudes a empreses locals per a assistència a fires/missions comercials (39) i elaboració de catàlegs (22). Altra dada destacada es l’augment de les fires i països on es va participar, que en 2018 van arribar a 26 fires i missions comercials de 9 països.

Esta línia d’ajudes que forma part de les accions del IV Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació del Govern d’Ontinyent, va veure incrementada respecte a l’any anterior el pressupost dels 30.000 euros inicials de l’any anterior (que es van haver d’ampliar a 51.000) fins a 60.000, a més de modificar el sistema d’accés a les ajudes atenent als suggeriments del propi sector empresarial, passant a distribuir-les per concurrència competitiva i no per ordre de presentació.

Estos canvis, segons es confirmava a l’encontre de hui, es van a mantenir en la convocatòria de 2019, com també la resta dels introduïts l’any passat: l’import de les ajudes podrà arribar fins el 75% dels costos subvencionables (anteriorment era d’un màxim del 50%); un mateix beneficiari pot sol·licitar ajuda per a la participació en un màxim de 3 actuacions (Fires o missions comercials) i l’import màxim de l’ajuda no podrà superar els 5.000 euros per beneficiari en el conjunt de totes les actuacions sol·licitades.