Home Actualitat Cullera retira l’arena depositada en espais urbans pels forts vents

Cullera retira l’arena depositada en espais urbans pels forts vents

Cullera retira l’arena depositada en espais urbans pels forts vents

La neteja s’ha dut a terme en les zones de Cap Blanc i El Faro

L’Ajuntament de Cullera, a través del seu servei de gestió de residus i neteja urbana, ha retirat grans quantitats d’arena que van ser arrossegades fins a nucli urbà durant els episodis de forts vents esdevinguts en la primera setmana de febrer.

Les labors de neteja s’han desenvolupat en la carretera d’accés al Far, a l’altura de ‘Punta Negra’, i en diverses zones d’entramat urbà situat en el poblat marítim del Far.

Els treballs han tingut una durada de dos dies i han requerit operaris destinats exclusivament a la causa a més de l’habitual maquinària pesant usada per a tasques d’esta índole.

‘Estem preparats per a donar resposta a estes d’incidències que afecten carrers i espais públics’ explica el responsable de l’àrea de neteja viària, Hugo Font. ‘És una problemàtica de caràcter estacional i es repetix any rere any durant els temporals de vent’.

La proximitat dels nuclis urbans a la platja i la falta de dunes o elements de protecció naturals són alguns dels factors que contribuixen al fet que l’arena puga ser arrossegada pels vents fins als carrers i carreteres més pròximes.

Altres zones que es veuen habitualment afectades per esta problemàtica durant els temporals de vent són El Brosquil, El Marenyet i l’Estany, situades en la costa sud de la localitat.

La neteja s’ha realitzat a través de l’empresa concessionària del servei Agricultors de la Vega SA (SAV).