Ontinyent retarda i amplia dos mesos el període de pagament d’impostos i taxes

L’Ajuntament consensua els canvis amb agents socioeconòmics per ajudar a fer front a la Covid-19

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha decretat hui el nou calendari fiscal que retarda i amplia en dos mesos el pagament voluntari dels principals tributs municipals. Es tracta d’uns canvis consensuats en una reunió telemàtica el passat divendres pel Govern que encapçala Jorge Rodríguez amb representants dels agents socieconòmics locals, on junt a l’Alcalde també participaven la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, i el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda.

Jorge Rodríguez explicava que «com totes les que estem prenent ara, son mesures excepcionals per atendre una situació excepcional, en aquest cas amb l’objectiu d’ajudar a empreses i particulars a fer front als efectes econòmics de la situació generada pel COVID-19», manifestava.

Així, el pagament voluntari de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) s’amplia en dos mesos, passant a ser des del 1 de març al 1 de juliol, mentre que el cobrament dels rebuts domiciliats serà el 1 de juny. Al cas de l’Impost de Bens Immobles (IBI), l’inici del període de pagament voluntari s’ajorna en dos mesos, passant a ser des del 1 de juny fins al 1 d’agost, sent en aquest cas el pagament dels rebuts domiciliats el 1 de juliol.

A més a més, l’Ordenança Reguladora de Taules i Cadires a la Via Pública quedarà derogada per a l’any 2020. Aquesta derogació suposarà una merma d’ingressos de 50.000 euros per a l’Ajuntament, cosa que Natàlia Enguix explicava que «és una pèrdua d’ingressos que les arques públiques poden assumir gràcies a la bona gestió dels últims anys, i que servirà per ajudar al nostre sector hostaler a fer front a estos temps difícils», manifestava. Igualment, se suspèn el cobrament de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari per estacionament de vehicles en vies municipals i zones determinades, la coneguda com a «zona blava», mentre dure l’Estat d’Alarma.