Ontinyent reparteix 21.000 mascaretes «Tèxtil Ontinyent» i 1000 viseres de seguretat en 5 dies

Natàlia Enguix destaca la importància d’utilitzar el material repartir per l’Ajuntament per tal de “protegir-se i protegir als demés”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit durant els últims 5 dies al repartiment de més de 21.000 mascaretes entre la ciutadania i més de 1000 viseres de seguretat entre els comerços i establiments locals. La primera tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, que ha coordinat el dispositiu per al repartiment de les mascaretes, destacava que aquest repartiment té per objecte “protegir la nostra gent i fomentar la producció de mascaretes per part de la indústria local”, i ha demanat que es faça ús de la mascareta: “utilitzant-la estem protegint-nos i protegint a la resta de la gent”.

En concret, des de dilluns dia 11 i fins aquest divendres dia 15 es repartien les mascaretes de manera gratuïta entre les persones empadronades al municipi, que podien passar per 16 punts de recollida en edificis públics a tots els barris. Són mascaretes higièniques o de barrera, encarregades per l’Ajuntament a empreses locals i confeccionades d’acord als estàndars de la norma UNE 0065:2020. La regidora avançava que l’Ajuntament té previst tornara a fer un altre repartiment gratuït de mascaretes “Tèxtil Ontinyent”, en principi coincidint amb el pas a la Fase 2: «l’ús de la mascareta va a ser un dels factors principals per no tornar enrere en la desescadalada. Si tots la utilitzem, preferentment en llocs tancats o quan no es puga respectar la distància requerida, anirem superant les distintes fases”, ha destacat Enguix.

A més a més, el consistori ontinyentí ha procedit a distribuir entre els establiments comercials locals viseres de seguretat donades per empreses com Inaltech o la Galeria d’Art Gomis 30, a més del grup de «makers» voluntaris amb impressores 3D que venen elaborant estos materials coordinats des de l’empresa MicroOhm, als que s’han afegit l’IES l’Estació, i els col·legis La Concepció i Pureza de María. En aquest cas, s’han lliurat 855 d’estes viseres entre les associacions Comerç IN, SOC, Ahval i Acis Sant Rafel, a més d’altres 227 entre els comerços no associats a estes entitats, que encara poden demanar-ne de noves al correu electrònic pantallesprotectores@ontinyent.es.

Natàlia Enguix agraïa la predisposició de la ciutadania ontinyentina “a continuar amb la bona actitud que hem tingut com a ciutat i que ens va servir per ser una de les dues úniques de la província en passar a fase 1 esta setmana, una actitud i predisposició que hem de mantenir totes i tots per continuar fent passes endavant en el camí del desconfinament”, manifestava.