Home Actualitat Ontinyent recupera la històrica fàbrica de Rever per al Museu del Tèxtil Valencià

Ontinyent recupera la històrica fàbrica de Rever per al Museu del Tèxtil Valencià

Ontinyent recupera la històrica fàbrica de Rever per al Museu del Tèxtil Valencià

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat les obres del futur Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a l’antiga fàbrica de Revert.

La firma local Construcciones Mancebo González, SL, serà qui execute amb un pressupost de 796.180 euros (658.498 euros més IVA) la implantació de l’equipament museístic, segons el document que signava aquest dilluns l’alcalde de la ciutat i president de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (FMTCV), Jorge Rodríguez. L’alcalde destacava la importància d’un museu “que suposa una nova mostra de l’aposta per la recuperació del patrimoni històric de la ciutat amb una actuació que a més encaixa perfectament dins el projecte Riu Viu. El museu, a més, serà també un espai creatiu de futur i impuls al sector, i no sols un lloc d’exposició divulgativa”, afegia.

L’actuació permetrà recuperar part de l’històric complex fabril en un edifici amb una superfície de 550 m2, a més d’urbanitzar una parcel·la adjacent de 1.300 m2, en una actuació que s’executa una volta realitzats els enderrocs de les naus que havien quedat fora d’ordenació dins del projecte, i també després de la necessària publicació al BOP el passat mes de juny d’una modificació del Pla de Reforma Interior de millora del Sector Clariano. Els tràmits previs també incloïen el passat mes de febrer l’aprovació del conveni del patronat de la FMTCV amb la Generalitat Valenciana per articular la subvenció autonòmica per a l’actuació.

Cal recordar que la Generalitat té consignats 700.000 euros als seus pressupostos d’enguany per a obres al Museu Textil, i que l’Ajuntament, quan va acceptar la delegació de la FMTCV per a dur a terme la contractació d’estes obres, es va comprometre a articular una subvenció municipal de 200.000 euros, de manera que el montant total permeta cobrir el cost de les direccions tècniques de l’obra.

Una volta finalitzats els tràmits de l’adjudicació, el termini d’execució de les obres serà de 9 mesos. Tal com es va explicar al seu dia des de l’equip d’arquitectes Soler Torró al voltant d’esta fase de les obres, el primer edifici, plantejat com a un nou contenidor per al programa museístic, tindrà una superfície edificada de 556’6 m2 en una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres aseos i un vestíbul d’aseos. També hi haurà un xicotet semisoterrani de 65’57 m2 amb espai per a instal·lacions diverses a més de traster.

L’edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. Junt a esta primera nau s’urbanitzarà una plaça de 1297 m2 amb arbrat i mobiliari urbà plantejada per “esponjar” la zona. Després de la recuperació d’esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.