Ontinyent reasfaltarà l’Avinguda Daniel Gil i 11 carrers més

També s’actuarà sobre avingudes tan transitades com Ramón i Cajal i Benicadell

 

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà a finals del present mes de febrer l’execució d’obres de reasfaltatge de fins a 12 carrers de diversos barris, dins del Pla d’Eficiència Urbana 2022/2023 del Govern d’Ontinyent. Les obres, pressupostades en 310.694’41 euros IVA Inclós, seran executades des de finals del present de febrer per l’empresa local Guerola Áridos y Hormigones SL, amb un termini màxim d’execució de 3 mesos.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, destacava que “són actuacions que milloren la seguretat i comoditat dels carrers, alguns d’ells vies tan transitades com les avingudes Daniel Gil, Ramón i Cajal i Benicadell, que seran on es facen les actuacions de més envergadura. Mantenir el ferm en bon estat es important perquè facilita la vida a la ciutadania i també contribueix a l’activitat econòmica”, manifestava.

En concret, està previst actuar en un tram dels dos carrils de circulació de l‘avinguda Ramón i Cajal, comprés entre l’avinguda d’Albaida i l’avinguda de Manuel Sanchis Guarner; un tram del carrer d’Enric Valor a l’altura de la intersecció amb l’avinguda de l’Almaig; el tram de l’avinguda de Daniel Gil comprés entre l’avinguda de Francisco Cerdà i el carrer de Martínez Valls; o un tram del carrer Martínez Valls entre l’avinguda de Daniel Gil i el carrer de Pius XII.

Igualment, s’actuarà al tram del carrer José Iranzo entre l’avinguda de Daniel Gil i el carrer de Pius XII; la totalitat del carrer Caputxins; el tram del carrer Fontanars dels Alforins comprés entre els carrers de Pelai Pérez Correa i Artal de Foces; un tram del carrer del Pare Ferran Alcina al costat de la intersecció amb el carrer Jaume I; el tram de l’avinguda Benicadell comprés entre l’entrada del recinte firal i l’avinguda de Manuel Sanchis Guarner; i un xicotet tram de l’avinguda de Manuel Sanchis Guarner al costat del final de l’avinguda Benicadell.

Passos de vianants elevats

A més a més, es realitzaran dos nous pasos de vianants elevats, en la part alta del carrer de les Monges Carmelites i en l’avinguda de Vicent Gironés Mora a l’altura del col·legi Bonavista. Aprofitant la renovació del ferm asfàltic de l’avinguda de Ramón y Cajal també s’ha previst el soterrament de 3 encreuaments aeris de baixa tensió i un de telefonia. En total, es reasfaltaran 12.694’6 m2 de superficie, sent les de major superfície les intervencions en l’Avinguda Daniel Gil (5.628 m2); Avinguda Ramón i Cajal (2.103 m2) i Avinguda Benicadell (1750 m2).

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, recordava que “agrupar i executar alhora totes estes intervencions respon a un interès per optimitzar i aprofitar esforços, ja que és necessària maquinària pesada que costa molt de mobilitzar. Executant estes obres consecutivament dins d’una mateixa intervenció permet un estalvi a les arques municipals, tot i que sóm conscients de que es poden generar molèsties a la ciutadania, a la que demanem comprensió amb unes millores que són per a totes les persones que vivim i transitem per Ontinyent”. Els talls de trànsit que siguen necessaris seran degudament senyaliltzats per la Policia Local.