Ontinyent obri una nova convocatòria d’ajudes de fins a 300 euros per a fer elèctriques les bicis urbanes

Es comtemplen també bonificacions de fins a 300 euros euros per a la compra de bicicletes elèctriques i fins a 100 euros de bicicletes urbanes

L’Ajuntament d’Ontinyent ha llançat una nova convocatòria de subvencions per a la compra de bicicletes elèctriques i per a l’adquisició de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “es tracta d’una línia d’ajudes que venim oferint als últims anys i que mantenim dins l’aposta del Govern d’Ontinyent per la mobilitat sostenible. Una aposta dins la qual també hem d’incloure una important acció d’impuls a la bicicleta com a mitjà de transport saludable, econòmic i no contaminant com és la posada en marxa del sistema de prèstec de bicis elèctriques urbanes, o la dotació dels nous autobusos urbans per potenciar el servei de bus urbà gratuït a la ciutat”.

La convocatòria d’ajudes, que es pot consultar a la web municipal www.ontinyent.es, contempla  bonificacions de fins a 300 euros per a aquells que compren kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques; fins a 300 euros per la compra de bicicletes elèctriques; i fins a 100 euros per la compra de bicicletes urbanes. L’import màxim serà de fins al 50% del cost de compra de l’objecte, que podrà haver estat adquirit des de l’1 de gener de 2022.

Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques empadronades en Ontinyent que no hagen sigut beneficiàries d’estes subvencions als 2 exercicis anteriors; a més no pot beneficiar-se més d’una persona de la mateixa unitat familiar, ni tampoc sol·licitar-se més d’una subvenció per persona. Igualment podran ser beneficiaries les persones jurídiques que acrediten tindre el seu domicili social o establiment obert en Ontinyent, amb la mateixa limitació que per a les persones físiques.

El termini de sol·licituds estarà obert fins al 15 de juliol de 2021. Una vegada el consistori valore les sol·licituds, aquells que obtinguen la subvenció hauran de presentar les factures de compra.