Ontinyent limita a 245 persones simultànies i 980 diàries l’aforament al Pou Clar

Només es podrà accedir a peu o en bicicleta pel Camí de l’Alba i l’escala de Galindo

L’Ajuntament d’Ontinyent introduirà des d’aquest dissabte 27 de juny diverses mesures de control i limitacions d’accés al paratge del Pou Clar, per tal de vetllar per la seguretat de les persones visitants. Entre estes noves mesures, sempre adequades al Pla d’Ordenació de l’Ús Públic del Paratge Natural Municipal Serra Ombria-Pou Clar, destaquen la limitació de l’aforament al paratge a 245 persones simultànies i 980 en tot el dia; o la prohibició d’accés per cap lloc que no siga el Camí de l’Alba i l’escala de Galindo a peu o en bicicleta.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “si ja en un context normal és desitjable que no es massifique el paratge pel be del mateix, amb l’actual situació d’afectació pel Covid-19 es més important si cap per una qüestió de salut pública. Ha quedat demostrat que no podem baixar la guàrdia degut a l’incompliment de les recomanacions sanitàries i s’hem vist obligats a prendre noves mesures més restrictives”. Gandia recordava que informes del CSIC desaconsellen el bany en llacs, rius i pous d’aigua dolça, principalment per la poca circulació d’aigua on el virus pot romandre més temps, una recomanació que fa també l’Ajuntament, tot i que no està prohibit banyar-se al paratge.

Vigilància intensificada

Els pàrkings de l’entorn del paratge van a seguir tancats amb blocs de formigó, i durant l’estada al paratge s’haurà de mantenir les distàncies de seguretat recomanades o al seu defecte fer ús de mascareta. Per controlar les limitacions d’aforament establertes, es comptarà amb tres vigilants de seguretat, i s’intensificarà la vigilància per part de la Policia Local i la Guàrdia Civil en el paratge.

Gandia recordava que l’incompliment de la normativa pot derivar en sancions per part de les forces i cossos de seguretat, “un extrem que no es desitjable, i per això insistim en fer una crida a la prudència i la responsabilitat de les persones. El Pou Clar és un lloc emblemàtic del qual hem de tenir cura i protegir-lo, i ara a més hem de fer-ho protegint-se també totes i tots i respectant les normes per evitar situacions de risc”, concloïa.