Ontinyent inicia la reurbanització del carrer Pare Fullana que duplicarà l’espai per als vianants

L’actuació, que forma part del Pla d’Eficiència Urbana, també permetrà modernitzar i millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua potable així com instal·lar nou mobiliari urbà

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat els treballs de reurbanització del carrer Pare Fullana, una de les vies principals del barri de Sant Rafel, amb una inversió de 575.268 euros que permetrà duplicar l’espai per als vianants, a més de modernitzar i millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua potable i instal·lar nou mobiliari urbà, actuant-se en un tram de més de 430 metres lineals de carrer.

El regidors de Territori i Serveis Municipals, Joan Sanchis i Manuel Cuesta, visitaven les obres junt a la Presidenta representants de l’Associació Veïnal del barri, als quals ja es va presentar temps arrere els detalls de l’actuació, inclosa al Pla d’Eficiència Urbana 2020/2021, que es perllongarà durant al voltant d 6 mesos.

Joan Sanchis explicava que la intervenció «té lloc en una de les principals vies del barri de Sant Rafel on les actuals voreres tenien 80 centímetres i van a passar a 2 metres, fent un nou pas al treball que estem fent per assolir una ciutat mes accessible, sana, segura i còmoda per als i les vianants”, explicava.

En concret, la intervenció contempla l’ampliació de l’espai per a vianants dels 630m2 actuals a més de 1.400 m2. També es procedirà a l’execució d’una placeta per millorar la seguretat en la intersecció dels carrers Pare Fullana, Carlos Díaz i Joan XXIII, amb col·locació d’arbrat i bancs. Igualment, s’executarà l’ampliació d´una de les voreres en el carrer Carlos Díaz, connectant-se la futura placeta amb la placeta Lluis Espí en la intersecció entre Carlos Díaz i Cristòfol Colon. També s’actuarà en la reurbanització del carrer Sant Pau.

A més a més, s’adequarà els passos de vianants de les interseccions dels carrers amb Pare Fullana perquè siguen accessibles; es renovarà el paviment asfàltic i es renovarà la xarxa d’aigua potable municipal, tant en el carrer Pare Fullana com en el tram de Carlos Díaz, on es substituiran el conductes de fibrociment existents des de fa més de 40 anys per noves canonades de fundició.

 

Reivindicació històrica

Des de l’Associació Veïnal del barri de Sant Rafel, la seua presidenta, María Modesta Pastor, manifestava que des del col·lectiu veïnal s’està «molt contents, perquè és una obra que veniem reivindicant perquè la vorera era tan estreta que presentava dificultats per al seu ús, fins al punt que en moltes ocasions s’havia d’anar a peu per la calçada”, assenyalava.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava per la seua banda que l’actuació s’executarà en dues fases, la primera que s’està executant ara i que anirà des de la Casa de Sant Rafel fins Cassià Fita, i una segons des d’aquest tram fins la intersecció amb Carlos Díaz i Joan XXIII. Cuesta posava de relleu la importància “d’aprofitar la millora que havíem de fer en la xarxa d’aigües per adequar les condicions d’ús d’unes voreres que eren excessivament estretes, i que ara seran les que la gent es mereix, en unes obres amb les que anem a intentar ocasionar les menors molèsties possibles”, concloïa.