Home Actualitat Ontinyent impulsa un programa esportiu per l’envelliment saludable dels majors

Ontinyent impulsa un programa esportiu per l’envelliment saludable dels majors

Ontinyent impulsa un programa esportiu per l’envelliment saludable dels majors

Gimnàstica suau, ioga i pilates són les tres primeres activitats que es desenvoluparan a partir d’abril a la seu de l’Associació Veïnal al barri de Sant Josep

Els veïns i veïnes del barri de Sant Josep d’Ontinyent podran gaudir des d’aquest mes d’abril d’un nou projecte pilot d’activitats esportives especialment adreçades per a majors. L’activitat, inclosa al programa municipal “Majors Actius” que impulsa l’envelliment saludable entre la població, contempla inicialment la gimnàstica suau, ioga i pilates com a activitats que es desenvoluparan a partir d’abril al marc d’esta iniciativa.

La regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia, anunciava que “es tracta d’un projecte que respon a la demanda del propi veïnat, que ens van traslladar representants de l’Associació Veïnal del barri, amb la qual l’Ajuntament col·labora de manera molt fluïda. Este tipus de servei ja venia prestant-se al CIM de Sant Rafel i al Centre Cívic del Llombo i ara volem ampliar-lo a Sant Josep davant les sol·licituds realitzades. L’objectiu és que estes activitats esportives donen en un futur pas a una programació més àmplia que incloga activitats socials, formatives, culturals i d’oci”, destacava.

Les tres activitats tindran una durada total de 60 hores i cada grup comptarà amb una capacitat màxima de 15 persones. Totes les activitats es desenvoluparan en horari de matí; en el cas de la gimnàstica suau i el ioga s’habilitaran dos horaris. Sayo Gandia, animava a la ciutadania a participar d’estes activitats perquè “estar actius és fonamental per estar saludables. Al Govern d’Ontinyent tenim molt presents les necessitats de la ciutadania i, creiem que estes activitats són el camí idoni perquè els nostres majors tinguen un envelliment actiu i saludable”, manifestava.

Tots aquells i aquelles interessats en participar poden matricular-se des del 20 de març fins al proper dimecres 27, tots dos inclosos, acudint al Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament o al mateix centre de Sant Josep. L’ordre d’admissió a les activitats es realitzarà per sorteig i no per ordre de presentació. Les activitats començaran el dia 1 d’abril.