Home Actualitat Ontinyent i la UV s’uneixen per aconseguir la projecció turística del Museu del Tèxtil

Ontinyent i la UV s’uneixen per aconseguir la projecció turística del Museu del Tèxtil

Un Pla Director impulsat per Ajuntament i UV assentarà les bases per a la projecció turística del Museu del Tèxtil

Serà elaborat per dos professors especialistes en la matèria, comptarà amb finançament de l’Agència Valenciana de Turisme i es preveu que estiga a punt esta tardor

Un Pla Director impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Universitat de València assentarà les bases per a la projecció turística del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, donaven detalls en roda de premsa d’una iniciativa que compta amb el finançament de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) i que es preveu que estiga a punt esta tardor.

Jorge Rodríguez recordava que la setmana passada el Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (FMTCV) aprovava dos convenis que permetran dur a terme la 1ª fase de construcció del museu, en base a un projecte elaborat per Caixa Ontinyent que suposarà una inversió de 900.000 euros de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament.

El primer edil assenyalava que açò «ha estat un avanç important quant al continent, però també volem actuar sobre el contingut i altres aspectes. Per això vam crear al seu dia ‘l’embrió’ del museu al Palau de La Vila i ara volem donar un nou pas amb aquest Pla Director, que ens permetrà desenvolupar la capacitat d’atracció turística del propi Museu”, manifestava.

Jorge Hermosilla explicava que “el Director General de Turisme, Josep Gisbert, ens ha confirmat que anem a comptar amb el finançament que havíem sol·licitat a l’AVT i seran dos professors de la Facultat d’Economia, especialistes en planificació turística, els qui elaboren aquest Pla que ajudarà a posar el museu en primera línia de projecció turística autonòmica, nacional i també internacional”, assenyalava.

L’alcalde i el vicerector coincidien en destacar els avantatges del turisme cultural “que atrau viatgers que gasten més que altres tipus de turisme, amb la qual cosa estem afavorint l’arribada d’un turisme de qualitat”, apuntaven. El Pla Director seguirà les fases habituals de diagnòstic, elaboració d’esecenaris i passos a seguir pels gestors del Museu, i s’espera que estiga a punt al voltant del mes d’octubre.