Ontinyent es prepara per celebrar la V Setmana Negra

Per quint any consecutiu, Ontinyent presenta una completa programació al voltant d’este gènere literari amb la participació d’escriptors de prestigi com ara Marta Robles. La Setmana Negra tindrà lloc del 27 de febrer al 8 de març.

Fa cinc anys sorgia la idea de crear un esdeveniment al voltant de la novel·la negra per part del Club de Lectura i el Cine Club Utiye, una iniciativa a la qual es va sumar també l’Ajuntament d’Ontinyent. «Després de cinc anys la Setmana Negra compta amb gran prestigi. Comptem amb la participació d’escriptors de renom i personalitats del món del cinema. És una manera d’apropar este gènere a la ciutadania i en especial als amants de la lectura»; ha comentat el regidor de Cultura, Àlex Borell a Infoniu.

L’acte inagural serà el pròxim divendres 28 de febrer a les 20 h amb la xarrada Trets per totes bandes: l’època clàssica de la novela policía. Dissabte 29 tindrà lloc la presentació de la novel·la La mujer que no supiste amar de Marta Robles, amb la participació de l’escriptora.

Diumenge 1 de març tindrà lloc una tertúlia literària amb Xavier Aliaga i Núria Cadenes. Dimecres 4 es presentarà la novel·la col·lectiva 101 crímenes de València amb la participació de diversos autors. Dijous 5, Jordi Llobregat presentarà la seua obra No hay luz bajo la nieve. Dijous 6 Pablo Sebastià presentarà la seua novel·la Reikiavik. La setmana finalitzarà amb el lliurament del premi Setmana negra d’Ontinyent a l’escriptor Víctor del árbol.

Igualment es projectaran les pel·lícules El crack cero, Encadenados, El cuento de las comadrejas i El silencio de la ciudad blanca. A més a més, dissabte 29 tindrà lloc una visita guiada pels llocs d’Ontinyent escenaris de crims. Per últim, el dia 8 es representarà l’obra de teatre Perdición.