Ontinyent culmina les millores al sostre del trinquet municipal

Jorge Rodríguez destaca el positiu impacte d’unes obres incloses al pla “Tornem Junts” que se sumen a les executades l’any passat en l’enllumenat del recinte

 

“Amb estes millores Ontinyent ja pot dir ben alt que té un trinquet municipal de primer nivell”. Així coincidien hui en manifestar-ho l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor d’Esports, Óscar Borrell; i el pilotari professional local Iván Esparza, en la visita que tots tres realitzaven a la instal·lació, coincidint amb un entrenament de l’Escola Municipal de Pilota.

Es tracta d’una actuació que ha tingut un cost de prop de 50.000 euros executada al marc del pla “Tornem Junts», el programa municipal que Jorge Rodríguez recordava que “vam posar en marxa per reactivar l’economia front als efectes del Covid-19. En aquest cas concret, esta obra també ens permet fer un nou pas endavant en les millores que hem vingut fent en esta instal·lació i que farà possible que tant pilotaris d’alta competició com els més joves esportistes de base puguen practicar aquest esport en les millors condicions”, assenyalava.

Les obres han inclòs la reparació d’alguns punts amb desperfectes del sostre, la instal·lació d’una malla protectora, lones reflectants a parets i murs i diverses tasques de pintura. La intervenció s’afegeix al canvi de les luminàries Led dut a terme l’any passat al recinte amb ajuda de la Generalitat Valenciana, dues actuacions que combinades han aconseguit duplicar la luminositat del trinquet i la visibilitat de la pilota.

Circuit professional

Óscar Borrell mostrava la seua satisfacció pel resultat d’unes obres “que suposen convertir el nostre en un trinquet atractiu per a acollir partides professionals. Hui mateix hem conversat amb el gerent de la Fundació Valenciana de Pilota, qui s’ha interessat pel resultat de les obres i per continuar treballant de manera conjunta en favor de l’esport autòcton”, avançava.

Iván Esparza destacava la millora qualitativa experimentada pel trinquet amb les últimes obres executades, ja que “abans era comú perdre la visibilitat de la pilota i ara es juga molt més a gust, el que és important per poder acollir partides d’alt nivell però també perquè els xiquets i xiquetes acudisquen a practicar esport amb més il·lusió i ganes”, destacava. En la visita al trinquet també es constatava que el bon ambient i la qualitat dels monitors i les instal·lacions han servit per duplicar el nombre de xiquets i xiquetes participants, procedents tant d’Ontinyent i La Vall d’Albaida com també d’altres comarques com la Ribera i La Costera.