Ontinyent commemorarà el 8M amb un acte central reivindicatiu a la Sala Gomis

Durant l’activitat que començarà a les 19:00h es projectarà el vídeo «Dones d’Ontinyent» i es comptarà amb l’actuació de l’artista local Celi Segrelles

 

Ontinyent commemorarà el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb un acte central a la Sala Gomis. La jornada començarà amb la lectura del manifest a la seu de l’Associació Tyrius a les 11:00h i continuarà a les 12:00h amb la penjada de la pancarta reivindicativa a la Plaça Major.

La jornada continuarà amb un acte commemoratiu a partir de les 19:00h a la Sala Gomis en el qual es projectarà el vídeo «Dones d’Ontinyent» i actuarà la cantant local Celi Segrelles. La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, destacava que «la pandèmia de la Covid-19 ens ha obligat a adaptar la programació a la situació que estem vivint», però que no significava «que hem de deixar de reivindicar i lluitar pels drets de les dones», remarcava. Per assistir a l’acte serà necessari inscripció prèvia enviant un correu a igualtat@ontinyent.es

45 tallers

Els actes commemoratius es completaran des del 8 de març i fins al 17 de maig amb un total de 45 sessions de tallers sobre Prevenció de violència de gènere i educació afectiu sexual al Centre d’Inserció Sociolaboral “El Rogle»; l’associació ADIEM; els instituts Pou Clar, Jaume I i l’Estació; el Centre d’Educació Especial Vall Blanca i els col·legis La Milagrosa i La Concepció.

També des del 8 de març i fins al 4 d’abril es farà un curs online impartit per Mª Teresa Mollà Castells sobre “Aproximació als micromasclismes i els mites per a previndre les violències masclistes”, de 30 hores de durada, amb inscripció prèvia gratuïta fins al 5 de març a la web cursigualtat.ontinyent.es. Finalment, el 23 de març, de 17 a 18 hores, es farà un “webinar», una formació en línia oberta al públic en general sobre “Bretxa de gènere a la formació professional», que requereix inscripció prèvia a la web actaio.ajuntament-ontinyent.es. A més a més, i amb el lema “Tu que opines?» es recullen frases per a la igualtat a la web igualtat.ontinyent.es, on es pot consultar tota la programació.