Home Ontinyent Ontinyent baixa el deute 12 milions des de 2011, un 65%

Ontinyent baixa el deute 12 milions des de 2011, un 65%

El deute passarà dels 20,4 milions que hi havia quan Jorge Rodríguez va arribar a l’alcaldia fins a 8’05, en l’any en el que les inversions superen el seu rècord històric

L’Ajuntament d’Ontinyent tornarà a baixar el deute en l’any que ara comença, per acumular una reducció del 61% des que en 2011 Jorge Rodríguez arribara a l’alcaldia (de 20’4 a 8’05 milions d’euros). Els pressupostos que el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava el passat dijous per a l’exercici de 2019 constata la continuïtat a la línia de “menys deute, menys interessos i més inversió” en la que ha vingut treballant el Govern Ontinyentí estos anys, i que es constata amb la previsió que a finals de 2019 el consistori amortitzarà més d’1,06 milions d’euros del deute.

Cal destacar que aquesta reducció del deute públic s’aconsegueix al temps que es destinarà més diners que mai a inversions, més de 10 milions d’euros en aquest capítol per a millorar la ciutat gràcies en gran part als 5’9 milions d’euros aconseguits en transferències de capital procedents de fons de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Unió Europea.

L’amortització del préstec també comportarà una nova reducció en els interessos que el consistori paga als bancs. En 2010, l’Ajuntament d’Ontinyent va arribar a pagar 869.713 euros en interessos, reduint-se progressivament fins arribar a la xifra de 154.116 euros per a 2019, més de 715.000 euros que es deixen de pagar als bancs i que es poden destinar a millorar la ciutat i beneficiar les persones. El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava que estes xifres “demostren de manera incontestable que la gestió econòmica ha estat solvent, seriosa, rigorosa i efectiva, ja que anem a tancar la legislatura deixant les arques municipals amb el menor deute en molts anys al temps que s’inverteix més del que s’ha fet mai per millorar la ciutat”, concloïa.