Oliva posa en marxa una illa de bany per a persones majors i amb mobilitat reduïda

Aquest espai facilita a les persones dependents o amb mobilitat reduïda, l’oportunitat de refrescar-se a la platja de manera segura i autònoma.

A més a més del servei de bany adaptat que ja està en funcionament des de principis de juliol amb professionals sanitaris i socorristes, Oliva compta aquest any amb un nou sistema de bany destinat a la gent gran o amb mobilitat reduïda.

Aquesta zona de bany adaptada, ubicada a la platja de Terranova-Burguera (enfront del càmping Kiko) està destinada a ser usada per persones amb mobilitat reduïda, dependents i de la 3a Edat.

L’element principal consisteix en una plataforma de bany que permet a aquests usuaris gaudir del bany a la platja de manera segura i adaptada a les seves capacitats.

Aquest espai facilita a les persones dependents o amb mobilitat reduïda, l’oportunitat de refrescar-se a la platja de manera segura i autònoma. És un complement idoni per millorar l’accessibilitat de les platges.

Es compon d’una zona on els usuaris gaudiran del bany i poden estar asseguts en una plataforma adaptada amb bancs i una altra on podran nadar i caminar amb suport d’una barana.

Segons ha comentat   regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, “des del departament estem treballant perquè l’adaptació de les platges no es limite a l’habilitació de punts concrets destinats al bany de persones amb limitacions funcionals, sinó que es converteix en una característica de la política turística que volem per a Oliva”.

A més, i segons ha comentat Calafat, «continuarem en aquesta línia perquè, gaudir d´unes vacances sigui un dret bàsic i innegable per a qualsevol persona, també per als nostres majors i persones amb problemes de mobilitat».

Aquest és el primer pas d’un ampli projecte de millora de la inclusió, seguretat i accessibilitat turística de les platges d’Oliva, implementat des dels departaments de Turisme i Platges d’Oliva i que s’uneix a mesures com els punts de banys adaptats amb personal especialitzat o les banderes amb codis de signes per a persones daltòniques.