Oliva organitza unes jornades per a elaborar el nou Reglament de Participació Ciutadana del municipi

Oliva Participa, és un taller que proposa unes dinàmiques participatives per tal que la ciutadania i associacions facen aportacions a l’esborrany del nou Reglament de Participació Ciutadana.

 

El regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivà, ha fet una crida  a totes les persones interessades a participar de l‘elaboració del Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva a sumar-se als tallers de «Oliva Participa»,  “Anime tota la ciutadania i representants d’associacions, que participen en l’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana per tal de configurar-lo entre tots”.

Oliva Participa, és un taller que proposa unes dinàmiques participatives per tal que la ciutadania i associacions facen aportacions a l’esborrany del nou Reglament de Participació Ciutadana.

Els tallers tindran una temàtica troncal en comú, però el divendres dia 4 de juny, de 19.00 h a 21.00 h es destacaran les parts enfocades a la ciutadania en general, mentre que dissabte, 5 de juny, de 10.00 h a 12.00 h es tractaran les de les associacions, siguen de l’àmbit que siguen. “Tot i que cada una de les sessions està especialitzada en ciutadania, per una banda, i en associacions, per l’altra, els ciutadans podran vindre a qualsevol de les dues sessions per facilitar-los la participació” afegeix Josep Escrivà, regidor de Participació Ciutadana.

Podran inscriure’s enviant un correu a paticipaoliva@gmail.com, especificant a quina de les dues sessions es vol assistir, nom, contacte i especificar si representa a alguna associació.

 

Dinàmimques participatives

Els esdeveniments els conduiran tècnics experts en dinàmiques de grup, per tal de treballar amb l’esborrany de forma amena. Taules que es realitzaran en grups reduïts i amb totes les mesures sanitàries establertes.

En els tallers es treballarà tot el reglament, destacant les ferramentes participatives com els consells de participació i sectorials, consells de xiquets, caminades participatives, entre altres. També podran proposar, les persones assistents, altres mecanismes de participació que volgueren implementar dins del reglament.

El Reglament de Participació Ciutadana regula tots els aspectes de relació entre la ciutadania i l’ajuntament, com són la informació de la ciutadania, els consells, mecanismes de proposta, consulta i interacció.