Oliva millora l’accessibilitat del Centre de Salut

El projecte té per objecte eliminar les barreres arquitectòniques en l’accés al centre sanitari situat al carrer Nou d’Octubre

La regidoria de Salut Pública d’Oliva, que encapçala, Miguel Monzonís ha iniciat el projecte de remodelació de l’accessibilitat del Centre Sanitari de Jaume Roig. Pel que fa a les actuacions prèvies realitzades en la present legislatura, s’ha executat ja una rampa per a poder accedir al Centre de Salut. Aquesta que compleix amb la normativa vigent, era la primera fase d’una actuació més complexa per a poder millorar la connexió que existeix actualment des de l’entorn perimetral a aquesta rampa d’accés.

I és aquest entorn perimetral que es troba en un estat molt deteriorat amb excessives rampes, escocells en mal estat, bolardos obsolets i voreres en mal estat, entre d’altres, va a viure un canvi radical amb l’actuació que es planteja. Van a complir-se tots els requisits necessaris per a l’eliminació de barreres arquitectòniques. I les principals actuacions són: l’elevació del tram de vial que formen les cantonades del Carrer Nou d’Octubre amb el Carrer de l’Historiador Bernardí Llorca a nivell de la vorera existent, executant una plataforma d’ús mixt. Amb el que arribaria peatonalment sense obstacles a l’accés sanitari, ja siga a la rampa accessible del centre de salut o a l’escala d’accés a aquest.

A més, les obres a executar serien les següents partides per ordre d’execució: Excavació depassant el nivell de la zona del vial, així com eliminació de rampes en la vorera. Execució dels embornals necessaris per a la recollida de les aigües pluvials de superfície i la seva connexió a un col·lector nou que connectaria amb la xarxa general, fins i tot l’excavació i transport a abocador dels materials sobrants.

Seguidament, es col·locarà la vorere totalment anivellada (actualment afonat en molts punts), per a marcar la separació entre el vial i la vorera. A continuació, s’executarà el vial nou amb els nivells que marquen les voreres perimetrals. I, finalment es procedirà al pintat del pas per vianants.

Ciutat més amable

La regidora de contractació, la vicealcaldessa Ana Morell ha manifestat en la visita per a fer el seguiment de les obres que “seguim executant projectes per a millorar l’accessibilitat de la nostra ciutat. En aquesta ocasió hem iniciat les obres de millora de l’entorn del centre de Salut Jaume Roig. Unes obres que donaran solució als problemes d’embassament d’aigua degut a les pluges i facilitarà l’accessibilitat a les persones majors i amb mobilitat reduïda. Seguim prioritzant el benestar de la població”, ha afegit Morell.

Per la seva banda, el regidor de Salut i de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís ha posat en valor “aquesta actuació que és clau per a moltes persones que tenen la necessitat d’assistir al Centre de Salut per a les visites sanitàries i control de la seva salut, anem a tractar de millorar amb aquest humil projecte, en la mesura que ens siga possible la seva qualitat de vida” ha puntualitzat Monzonís.

El període previst per a l’execució d’aquestes obres és de 3 setmanes i “ens ajudarà a fer d‘Oliva una ciutat més humana i més amable amb les persones amb dificultats de mobilitat reduïda i amb la nostra gent gran” ha afegit l’edil de Salut d’Oliva.