Oliva lidera la instal·lació de sistemes fotovoltaics

La reunió proposada per la Regidoria d’Educació i amb la col·laboració de la de Medi Ambient reuneix més de 30 veïns i veïnes de la ciutat

 

La difícil situació energètica que travessa Espanya i la resta d’Europa pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna i l’increment de preus de les factures de la població, ha provocat que algunes administracions locals i autonòmiques hagin pres mesures per tal de paliar aquesta circumstància.

Entre aquestes administracions, es troba l’Ajuntament d’Oliva que mitjançant les Regidories d’Educació que dirigeix la vicealcaldessa, Ana Morell i de Medi Ambient que encapçala Maria Josep Llorens, han organitzat una sèrie de reunions informatives per tal d’explicar el projecte «Escoles Solars» i el projecte d’adaptació d’aquests sistemes energètics fotovoltaics a les cases particulars de veïns i veïnes d’Oliva.

Ahir per la vesprada va tindre lloc una reunió per tal d’explicar el segon dels projectes mencionats. El saló de plens de l’Ajuntament va ser el lloc escollit per albergar aquesta reunió informativa a la que van assistir més de 30 veïns i veïnes amb interès per conèixer les virtuts d’aquests sistemes energètics, els beneficis socials i fiscals, així com les facilitats per tal de poder implantar-les.

Els ponents, Joan Berbegall de l’empresa Enertia Renovables i Jorge Mallén, responsable de l’empresa ATERSA (Grupo ELECNOR) han donat complida informació i detall de totes les qüestions relacionades amb la instal·lació d’aquests sistemes d’energia renovable.

Continuïtat en projectes veïnals

Tal i com ha explicat la regidora d’Educació i vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, «la idea és anar avançant en la instal·lació d’aquests sistemes d’energia, primer en el projecte «Escoles Solars» que ja es va explicar en una anterior reunió fa unes setmanes per a donar-li continuïtat en projectes veïnals que puguen anar construint una vertadera comunitat energètica a la nostra ciutat» va explicar Morell en la presentació de la reunió.

Els ponents, així com les i els representants polítics que assistiren a la reunió, entre els quals es trobaven la regidora de Medi Ambient, Maria Josep Llorens i el regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís, i la resta del públic assistent acordaren seguir fent aquest tipus de xerrades i posades en comú per a tindre actualitzada la informació i les possibilitats reals d’instal·lació d’aquest sistemes d’energia fotovoltaica.

Totes aquelles persones que no poguessin assistir en la jornada d’ahir i vulguin tenir més informació al voltant d’aquest projecte poden fer arribar un correu electrònic a l’adreça mmorant@oliva.es i se’ls enviarà el dossier explicatiu utilitzat en la reunió celebrada ahir en el saló de plens de l’Ajuntament d’Oliva.