Oliva inicia les obres en la Via Ronda per solucionar els problemes de subministrament d’aigua

Oliva continua la transformació, remodelació i manteniment de totes les zones deteriorades de la ciutat i que necessiten una millora

En aquest cas, la Regidoria que dirigeix la vicealcaldessa Ana Morell, ha iniciat les obres de millora de la Via Ronda de la platja d’Oliva. Els treballs previstos consistiran en la retirada d’arbratge, concretament 40 exemplars, i extraccions de troncs i arrels d’aquests, que afecten les infraestructures públiques de la zona. L’objectiu principal d’aquesta actuació és donar solució als problemes que les arrels han provocat en el trencament de subministrament de l’aigua potable a la zona marítima de la platja d’Oliva.

Posteriorment tindrà lloc la demolició dels escocells actuals i la construcció de nous amb anells per a evitar que les arrels tornen a créixer cap a la superfície. També es preveu la instal·lació d’un sistema de reg automàtic dels arbres en qüestió.

L’actuació també té previst substituir les moreres que hi ha actualment per arbres que tinguin un millor en encaix en els escocells, perquè no suposen aquest perill. L’empresa adjudicatària ha sigut Obresa, qui ha firmat l’acta de replanteig aquest mateix matí amb els tècnics municipals, els responsables de la direcció de l’obra i la pròpia regidora de l’àrea.

Actuació fonamental per al trànsit rodat

La retirada d’aquest arbrat i la reparació dels escocells d’aquest vial, és una actuació molt important per al trànsit rodat en la zona i per aquesta raó s’ha fet en els mesos en el que menys tràfic de vehicles hi ha. El temps de duració de les obres és de dos mesos. El pressupost base de licitació era de 94.440 euros i es va aprovar finalment per 87.890 euros.

La regidora de Parcs i Jardins ha manifestat la seva satisfacció per poder “seguir complint amb la paraula donada de que aquestes obres, vitals per al veïnat de la platja es puguen dur endavant i ja sigui una realitat” ha explicat Morell. Segons la pròpia vicealcaldessa: «aquestes obres són molt necessàries i donaran solució als problemes que les arrels han provocat en el trencament de subministrament de l’aigua potable a la zona marítima de la platja d’Oliva”.