Oliva inaugura el primer parc caní de la localitat

El nou espai comptarà amb dos zones, una per a gossos grans i l’altra per a menuts. A més, tot el parc comptarà amb una àmplia zona d’ombres i circuits “agility”

 

Un dels projectes que més il·lusió i expectatives estava provocant en la població d’Oliva, propietària d’animals de companyia, és el que han dut endavant les Regidories de Parcs i Jardins, que encapçala la vicealcaldessa, Ana Morell i la de Benestar Animal, que dirigeix Anna Mena: el primer Parc Caní a la ciutat que s’acaba d’obrir al públic a l’entrada nord del municipi (junt a l’aparcament de l’empresa Frumesa). 

Aquest parc es va projectar fa uns mesos des dels diferents departaments que han escoltat les reivindicacions de la ciutadania. I en pocs mesos, propietaris, propietàries i mascotes  ja poden gaudir a partir de hui d’aquesta infraestructura tan necessària i demandada per la població.

En l’obertura al públic han participat voluntàries de la Protectora d’Animals d’Oliva, VEDAMA i les responsables polítiques d’aquest nou espai innovador per a gossos. Les dos han aprofitat  l’acte per manifestar la seva “satisfacció per poder seguir complint amb la nostra paraula de crear més espais en tots els barris i zones de la ciutat per millorar les condicions de vida de les persones i en aquest cas, també, de les mascotes que ens acompanyen en la nostra vida” ha declarat Morell.

A més, la vicealcaldessa ha explicat que “continuem la línia de treball que vam iniciar des del minut zero de la legislatura, amb projectes que milloren la vida de xiquets, joves, gent gran i ara també de les nostres mascotes, que formen part de la nostra família”, ha explicat Morell.

Model innovador

Per la seva banda, Mena ha posat en valor el projecte, ja que “és un model innovador perquè les mascotes es mantinguen en forma i crear un espai familiar. Estem treballant amb VEDAMA i amb la regidoria d’Educació, per fer activitats i convertir aquest espai en un punt de trobada d’amants dels gossos, gent que vol adoptar i la Protectora per tal de conscienciar a la ciutadania de la responsabilitat de tindre un gos a casa, com cuidar-lo i quines formes tenim per ajudar a aquests animals” ha conclòs l’edil de Benestar Animal.

El projecte d’aquest parc caní ha tingut un període d’execució de menys de 4 mesos i un pressupost de 37.016,97 euros en el que s’ha adequat la vorera per a fer-la més accessible per a totes les persones, s’ha fet un tancament perimetral de tot el parc amb valles de protecció, s’ha fet una separació per zones per separar gossos de diferents tamanys, s’han instal·lat els jocs “agility” i s’han fet treballs de manteniment i recomposició de la vegetació prèvia.

Click here to change this text