Oliva contracta 17 joves com auxiliars d’informació a les platges

17 persones, d’entre 18 i 30 anys, arriben a les platges d’Oliva, a partir de la setmana vinent, en coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i Turisme Comunitat Valenciana.

Oliva 22 de juny de 2021. El Departament d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament d’Oliva, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) ha gestionat, juntament amb LABORA, la contractació de 17 auxiliars d’informació, que arriben aquest estiu a les platges d’Oliva, finançada pel programa Estiu Segur 2021 de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Oliva.

Aquestes contractacions tenen una durada de tres mesos. A més, enguany s’han ampliat les funcions d’aquests auxiliars ja que no sols donaran indicacions per al compliment de la normativa sanitària a les platges, sinó que a més oferiran informació turística, ajudaran en la prevenció d’ofegaments i orientaran les persones usuàries sobre els avisos i comunicats que es puguen dictar en matèria d’emergències i protecció civil des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat (AVSRE). També estaran en contacte amb la Policia Local d’Oliva per si hi haguera incidències i amb la Tourist Info. En cap cas faran labors de seguretat, socorrisme, neteja o similars.

Lluita desocupació infantil

El regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, ha mostrat la seua satisfacció per la posada en marxa d’aquest programa que lluita contra la desocupació juvenil, un dels àmbits més afectats per la pandèmia i, d’altra banda, “ens ajuda a mantindre la seguretat a les platges i controlar la normativa sanitària en els nou quilòmetres de costa olivera”. A més, i encara que la selecció l’ha realitzada Labora, és important assenyalar que “la prioritat han sigut els joves d’Oliva”.

Per a poder dur a terme aquestes funcions, les persones contractades estan rebent un curs obligatori impartit per l’IVASPE i en el qual participen Emergències, Sanitat i Turisme, i que ofereix les eines necessàries per a donar la millor atenció i informació a les persones usuàries de les platges.