Oliva continuarà amb la ludoteca gratuïta per afavorir la conciliació més enllà de Nadal

El servei de ludoteca públic i gratuït «Oliva» continuarà actiu per tal de facilitar la conciliació laboral de les famílies per les vesprades, dissabtes i festius escolars.

 

 

Després de la gran acollida i èxit de «Nadal Olivia», el servei de Benestar Social dirigit per la regidora Yolanda Navarro continuarà amb el servei de ludoteca públic i gratuït després de les festes de Nadal. L’objectiu és continuar oferint a les famílies d’Oliva totes les facilitats per tal que puguen conciliar la vida laboral amb els horaris escolars dels xiquets i xiquetes.

A partir del 9 de gener, després de les festes de Nadal, «Concilia amb Olivia» oferirà el seu servei de ludoteca gratuïta en la mateixa ubicació, al CEIP Hort de Palau, a tots els xiquets i xiquetes escolaritzats de 3 a 16 anys en un horari flexible de vesprades de 17 h a 20 h i dissabtes i festius escolars de 8 h a 14 h. Les famílies, per tant, poden fer ús del temps que necessiten: l’entrada i l’eixida és oberta perquè les persones usuàries puguen utilitzar aquest servei segons les necessitats familiars i el temps menester. A més a més, no caldrà inscripció prèvia per a gaudir d’aquest servei públic i gratuït.

«Concilia amb Olivia» s’emmarca dintre del programa Oliva Concilia desenvolupat per la Regidoria de Benestar Social, en què s’inclouen diversos serveis de ludoteca pública que ja s’han realitzat al llarg d’aquests mesos a més de les accions per tal d’afavorir la conciliació de les famílies d’Oliva en períodes vacacionals.

Yolanda Navarro, responsable de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament, satisfeta de comprovar la bona acollida que ha tingut «Olivia» durant aquestes festes de Nadal ha volgut agrair al departament i a totes les persones implicades l’ampliació del servei a partir del dia 9 de gener. «Oferir de nou el servei després de Nadal és una mostra que la conciliació laboral i familiar és cada vegada més difícil de satisfer i que aquesta necessitat va més enllà dels períodes festius. Cal, per tant, que les institucions continuem treballant colze a colze, al costat de les famílies, per millorar el seu benestar» ha declarat Navarro. «És una obligació, no una opció, i aquest és el camí que s’ha de seguir d’ara endavant» ha conclòs.

Aquest projecte forma part del Pla Corresponsables que promou la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, del Ministeri d’Igualtat, que pretén aconseguir un suport específic de les necessitats de conciliació de les famílies amb xiquets, xiquetes i joves menors de 16 anys.