Oliva acull l’exposició homenatge del seu fill predilecte,  Francisco Brines, al Museu Etnològic

Representants del Ministeri de Cultura i Esport i de la Universitat d’Alcalá d’Henares assistiran a l’acte d’inauguració, entre altres autoritats polítiques

 

Aquest matí el regidor de Cultura, Julio Llorca, i Àngels Gregori han presentat en una roda de premsa l’exposició Francisco Brines: la certidumbre de la poesía, organitzada pel Ministeri de Cultura i Esport i la Universitat d’Alcalá de Henares, que es podrà visitar des del dijous 15 de juliol fins al 17 d’octubre.

La mostra, comissariada per Àngels Gregori, es presenta com un homenatge a l’últim guardonat amb el ‘Premio Cervantes’ a través de materials inèdits que condensen el seu univers personal i creatiu. El projecte expositiu inclou una selecció dels seus poemes en diàleg amb les obres de l’artista Carmen Calvo, ‘Premio Nacional de Artes Plásticas’, així com una sèrie de fotografies en sa casa de l’Elca, realitzades per Jesús Císcar.

Retrats de Brines en diferents etapes de la seua vida, fotografies personals i amb les seues amistats, manuscrits, cartes, primeres edicions dels seus llibres i diversos objectes personals completen aquesta exposició que ofereix una gran oportunitat per a conéixer i llegir a l’home i al poeta.

Inauguració amb ampla representació institucional

L’exposició, que s’inaugurarà aquest dijous a les 19.00 hores, amb àmplia representació institucional, compta amb la col·laboració de la ‘Fundación General de la Universidad de Alcalá’, l’Ajuntament d’Alcalá de Henares, el ‘Instituto Cervantes’, la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Oliva i la Fundació Francisco Brines.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques ha assegurat que «l’exposició és en el Museu Etnològic per tindre al costat la biblioteca, per continuar informant-se de la vida de Brines i la seua poesia. A més s’estava parlant de fer algunes visites guiades, una vegada a la setmana, amb entrada gratuïta, on Àngels, comissària de l’exposició, explicaria tot el seu contingut.»

Àngels Gregori ha volgut agrair tot l’esforç que ha fet el regidor de Cultura «perquè realment, on cobra sentit que tinga lloc l’exposició és a Oliva.» I ha conclòs dient que l’exposició «mostra la vida personal de Brines que comença i acaba en l’Elca, igual que la seua poesia.»