Montaverner celebra els actes de una Setmana Santa molt esperada

El diumenge i dilluns de Pasqua Montaverner tornarà a venerar la memòria de Sant Blai, festa que ha sigut declarada d’Interès Turístic Local i que compta amb el tradicional “ball de la bandera”

 

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia actual, la Confraria de la Verge dels Dolores i del Crist del Calvari de Montaverner ha organitzat diversos actes per a aquesta Setmana Santa. Una Confraria amb una llarga història, ja que segons consta en els arxius parroquials, es va constituir el 26 d’abril de 1955 davant el capellà rector d’aqueix moment, Don Idelfonso La Puebla i va ser erigida canònicament el 14 de març de 1959.

Durant aquests dies la Cofradia ha organitzat el septenari en honor a la Verge dels Dolors i diumenge passat de rams al matí va tenir lloc la benedicció de les palmes i els rams des de l’entrada del poble.

El mateix diumenge a la vesprada es va realitzar la baixada del Crist del Calvari acompanyat per la Confraria i un nombrós grup de veïns que va recórrer la part nova del poble realitzant el Viacrucis. El recorregut va acabar a casa del Germà Major d’enguany, Ángel Mestre, qui avui, dimarts sant, també acollirà a la seua casa la imatge de la Verge dels Dolores, que serà traslladada des de l’església parroquial a les 20:30h.

Tradició local

Des d’avui dimarts i fins al divendres sant les dues imatges estaran exposades a casa del Germà Major, al Carrer Verge de Loreto, per a la seua veneració. És costum a Montaverner que els veïns i veïnes porten veles al dosser durant aquests dies.

El divendres sant al matí a les 10h es realitzarà el via crucis en el Calvari i a la vesprada a les 18h tindrà lloc la processó del Sant Enterrament amb les imagenes del Crist del Calvari, la Verge dels Dolores i el sepulcre.

Ja el dissabte a les 20h està prevista la Vigília Pasqual com a cim de la Setmana Santa a Montaverner.

El diumenge i dilluns de Pasqua Montaverner tornarà a venerar la memòria de Sant Blai, el seu patró i protector, recordant el miracle obrat en 1678. Una festa que ha sigut declarada d’Interès Turístic Local i que compta amb el tradicional “ball de la bandera”. Enguany els festers són Vicente Bellvís, Paúl García, Antonio López i Vicent Bellvís.