Modernització de l’Ajuntament d’Oliva opta, per segón any consecutiu, a la màxima subvenció de la Diputació de València per avançar en Smart City

L’objectiu és desenvolupar un sistema d’aparcament intel·ligent per tal de fer més eficient la cerca d’aparcament en les zones amb més dificultats

 

El Projecte de Pàrquing Intel·ligent que està desenvolupant-se per fases al centre històric d’Oliva comptarà amb un impuls de 20.000 euros provinents de l’Àrea de Modernització de la Diputació de València.

«Els projectes de Ciutat Intel·ligent tenen com a objectiu millorar la vida dels veïns i estalviar emissions innecessàries. A Oliva, estem desenvolupant el sistema d’aparcament intel·ligent per tal de fer més eficient la cerca d’aparcament en les zones amb més dificultats per trobar-ne» explica Josep Escrivà el regidor de Modernització de l’Administració Municipal.

Aquestes accions tenen com a finalitat pacificar el trànsit d’aquesta zona residencial, estalviar temps de cerca d’aparcament als conductors i reduir emissions de C02 i per tant està emmarcat dins de les accions per a complir amb els ODS i els pactes pel clima.

Amb les següents inversions que estan planificades, es completarà la instal·lació de sensors de pàrquing en els aparcaments fixos de la zona de la vila, una de les zones amb menys oferta d’aparcament i més rotació del municipi d’Oliva. També es desenvoluparà una Aplicació per poder consultar, en temps real i de forma senzilla, on hi ha places d’aparcament disponible.

«Es tracta de posar la tecnologia al servei de les persones per ser cada vegada més eficients i guanyar en qualitat de vida dels ciutadans del nostre municipi» ha afegit, Josep Escrivà.