L’Oficina d’Habitatge de Gandia i el Col·legi d’Arquitectes assessoren sobre les ajudes de 30 milions d’euros per rehabilitar edificis

Les subvencions de la Generalitat es podran sol·licitar fins al 30 de juny, ampliable en funció de l’estat d’alarma

L’Ajuntament de Gandia, a través de l’Oficina Municipal de l’Habitatge; el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (Delegació de la Safor); juntament amb el col·lectiu d’arquitectes i arquitectes tècnics de la ciutat, ofereixen des de hui assessorament tècnic i administratiu sobre la línia d’ajuts de més de 30 milions d’euros per a la rehabilitació d’edificis i la reforma de banys, cuina i millora de l’accessibilitat a l’interior dels habitatges, contemplades en el Pla Renhata. Aquestes ajudes han estat aprovades per la Generalitat Valenciana, i el seu abast és tota la Comunitat.

L’objectiu: aconseguir que el màxim nombre de comunitats de propietaris així com la resta d’habitatges individuals puguen accedir a aquestes subvencions que contribuiran a reactivar el sector de la construcció.

Aquells que desitgen assessorar-se poden telefonar al 962959688 o enviar un correu electrònic a habitatge@gandia.org. També a través d’aquests mecanismes poden agafar cita prèvia per a acudir de manera presencial a l’Oficina Municipal de l’Habitatge.

Els ajuts es podran sol·licitar telemàticament fins al 30 de juny, encara que aquesta última data es veurà ampliada en funció dels dies que romanga decretat l’estat d’alarma. Podran optar-hi tant les obres ja finalitzades, és a dir, realitzades amb anterioritat a la publicació de les ajudes, com aquelles actuacions no iniciades o no acabades, és a dir, que estiguen en projecte o en curs en el moment de la sol·licitud amb un termini màxim de sis mesos, comptats a partir de l’endemà de la data de publicació en el DOGV de la resolució de les ajudes.

Garantia de les ajudes

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Gandia, Amparo Victoria, en aquest sentit, ha manifestat que aquest tipus de subvencions i ajuts públics són «un autèntic revulsiu per animar els gandians a sol·licitar-les, ja que s’ha apreciat que hi ha molta gent que no s’inicia les obres per por de no rebre l’ajuda. Així podrà tenir la seguretat en començar les obres que comptarà amb les subvencions».

Victoria, a més, ha destacat la trajectòria de Gandia en matèria de rehabilitació i regeneració urbana. De fet, la passada convocatòria del 2019, la Ciutat Ducal va obtenir més d’1,2 milions d’euros en ajuts a la rehabilitació, situant-se com la tercera ciutat que més subvencions públiques va rebre per darrere de València i Alacant. A això han de sumar les ajudes de l’Àrea de Regeneració i Rehabilitació del Barri de Raval amb 2,6 milions d’euros adjudicades a l’octubre per la Generalitat i que estaran executades en cinc anys.

La línia estratègica de subvencions de rehabilitació incorpora més de 30 milions d’euros distribuïts de la següent manera: Prop de 25 milions d’euros, per a la millora de la conservació i accessibilitat en edificis i 0,5 milions per a la millora de l’eficiència energètica. Les dues línies formen part del pla estatal d’habitatge cofinançades pel Govern central i l’autonòmic. Les subvencions cobriran, en el cas del pla estatal, fins a un 85% del pressupost total protegible segons la baremació obtinguda. D’altra banda, el pla Renhata per a reforma interior d’habitatges, està finançat exclusivament per la Generalitat, i es destinaran a aquesta convocatòria 5 milions d’euros.

Col·laboració dels Col·legis d’Arquitectes i d’Administradors de Finques en la gestió i tramitació dels ajuts.

La representant del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (Delegació de la Safor), Amelia Morant, ha posat en valor aquest tipus d’iniciatives que contribueixen en el cofinançament econòmic d’aquest tipus intervencions, especialment en un context difícil derivat de la crisi sanitària de la COVID -19. Una altra de les novetats, se centra en la subvenció de la instal·lació de sistemes integrats de domòtica que milloren l’accessibilitat i l’autonomia en l’ús de l’habitatge a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.