Home Actualitat L’èxit de ‘Memòria’ de la Modernitat’ a Ontinyent obliga a ampliar l’exposició fins al 28 de febrer

L’èxit de ‘Memòria’ de la Modernitat’ a Ontinyent obliga a ampliar l’exposició fins al 28 de febrer

L’èxit de ‘Memòria’ de la Modernitat’ a Ontinyent obliga a ampliar l’exposició fins al 28 de febrer

La mostra d’obres d’art de la Diputació supera els 6.500 visitants

“Memòria de la Modernitat”, l’exposició itinerant de tresors artístics de la Diputació de València, ampliarà el seu període expositiu a la Casa de Cultura d’Ontinyent, on ha superat ja els 6.500 visitants. Una elevada afluencia de públic que, junt a la sol·licitud de noves visites guiades i activitats, han motivat l’ampliació dels dies d’exposició, que inicialment finalitzava aquest diumenge.

La regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, coincidien en tenir paraules d’agraïment per a la Diputació per haver accedit a ampliar el periode de cessió de la mostra, “la mes valuosa mai mostrada a Ontinyent”, i es felicitaven per “la gran resposta de la ciutadania de tota la comarca, que ha sabut apreciar esta oportunitat única i ineludible”. Els regidors també també recordaven que l’exposició “ens ha servit per estrenar de la millor manera possible la remodelació de la Casa de Cultura, que ha suposat una inversió de al voltant de 360.000 euros, dels quals la Diputació ha aportat el 50% amb el programa d’Inversions Financerament Sostenibles”.

La mostra, que fa un recorregut per la història de l’art valencià des del gòtic fins a l’actualitat, amb una especial atenció als segles XIX i XX, i incloent peces d’artistes com Sorolla, Pinazo o Equip Crònica, va ser inaugurada el passat 29 d’octubre per part de l’Alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez, i el President de la Diputació de València, Toni Gaspar, qui va destacar que “estos quadres van a ser vistos per més gent que en tots els anys de democràcia de la Diputació, i tot gràcies a una idea del vostre alcalde, del que podeu estar ben orgullosos”. Des de la seua inauguració, la mostra ha despertat l’interès d’un públic format majoritàriament per veïns i veïnes d’Ontinyent, però també ha servit per atraure grups i persones interessades d’altres municipis de La Vall d’Albaida, de tota la Comunitat Valenciana; d’altres comunitats autònomes (Andalusia, Madrid, Catalunya, Castella—Lleó, Castella-la Manxa, País Basc o Astúries) i també turistes d’altres països que han visitat la ciutat (Canadà, Holanda, Rússia, Índia, Colòmbia, Xile, Àustria, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Portugal, Suècia o Anglaterra).

L’exposició està sent aparellada a la realització d’activitats com visites guiades, taules rodones o tallers didàctics que ja han superat la trentena, i a les que a l’ampliació del període expositiu s’afegiran, per ara, una nova visita nocturna el 22 de febrer i 4 nous tallers escolars el dia 27. A més a més, cal recordar que dins el calendari inicialment previst, aquest dissabte 16 de febrer a les 19:00 hores hi ha una visita guiada oberta a públic en general per a la que no cal fer reserva, fins completar l’aforament previst.