Home Actualitat Les obres de recuperació del tram dret del Clariano del Pont Vell al Trinquet de Gomis inicien la segona fase

Les obres de recuperació del tram dret del Clariano del Pont Vell al Trinquet de Gomis inicien la segona fase

Les obres de recuperació del tram dret del Clariano del Pont Vell al Trinquet de Gomis inicien la segona fase

El Diputat de Medi Ambient destaca que el projecte plantejat per l’Ajuntament per recuperar l’entorn del riu “és encoratjador i permetrà gaudir d’un entorn molt agradable”

Les obres de recuperació per als vianants d’Ontinyent del marge dret del riu Clariano en el tram que va des del Pont Vell al Trinquet de Gomis acaben esta setmana la seua primera fase, i la propera setmana iniciaran la segona. El regidor de Territori, Jaime Peris, i el Diputat de Medi Ambient, Josep Bort, acompanyats dels regidors Manuel Cuesta, Pablo Úbeda i Àlex Borrell, visitaven aquest matí una actuació a la qual l’Ajuntament i la Diputació inverteixen 150.000 euros per crear una nova vorera, habilitar un accés al riu i executar diverses millores paisatgístiques a la zona.

En concret, la primera fase, que compta amb una subvenció de 83.000 euros de la Diputació de València, s’ha desenvolupat durant els últims 4 mesos, estan previst que la segona fase (que arriba fins al pàrking del trinquet de Gomis) estiga finalitzada al mes d’abril. Jaime Peris recordava que l’actuació forma part del projecte “Riu Viu” del Govern d’Ontinyent, que “pretén convertir el Clariano en un punt d’unió i no de separació entre els barris, amb actuacions com aquesta, la millora de l’entorn del Pont Vell que també s’està executant amb ajuda de la Diputació, o la recuperació de la part de baix del pàrking de Paduana”, assenyalava. Bort, per la seua banda, explicava que “tornar l’entorn del riu als usos públics com ha plantejat l’Ajuntament és un projecte encoratjador, comporta una integració paisatgística important, i la setmana que ve el veïnat ja podrà gaudir de la primera fase del que serà un trajecte molt agradable en un entorn que posa en valor i regenera aquesta zona”, manifestava.

L’àrea on està actuant-se correspon a dues parcel·les urbanes de propietat municipal de superfície aproximada 5.500 m2, situades al casc urbà, en el marge dret del riu Clariano, entre el Pont Vell i el carrer Trinquet de Gomis. Estos terrenys, amb una forta pendent i travessats per una carretera asfaltada, constitueixen un espai entre el casc urbà i el llit. Aquest espai actualment té consideració d’espai residual de la ciutat, encara que està situat en el centre urbà, però utilitzat fins ara únicament per vehicles. Els treballs que s’executen han estat plantejats per una banda per aconseguir la neteja i gestió dels abocaments il·legals, eliminar la vegetació invasora i recuperar la flora autòctona; per altra, crear i adequar d’un itinerari per als vianants que afavorisca la connexió entre la Cantereria, La Plaça de Baix i els carrers Gomis i Maians, evitant l’aparcament incontrolat de vehicles en la vora del riu Clariano; i finalment crear un espai d’esplai pròxim al llit que dignifique la zona.