Les Biblioteques d’Ontinyent incorporen 600 llibres per educar en igualtat

Natàlia Enguix situa la literatura com la ferramenta idònia per la gran influència que té en la formació de les persones

 

Ontinyent incorpora 600 llibres aptes per a l’educació en igualtat als espais Violeta de les biblioteques públiques de la ciutat. Aquesta acció, que compta amb una subvenció de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de 13.000 euros, ha permès dotar a la Biblioteca de Sant Josep, Central i l’agència de lectura municipal del Cic de Sant Rafel de novel·les, assaigs, còmics i lectura infantil no sexista i coeducativa.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, destacava l’aposta del Govern d’Ontinyent per assolir la igualtat real en la nostra societat impulsant la literatura perquè «considerem que la literatura, que té una gran influència en la formació de les persones, és la ferramenta idònia per treballar aquesta qüestió tant en la població adulta com infantil».

Foment de la lectura en estiu

Per la seua part, el regidor de Biblioteques, Ferran Gandia, destacava la importància de llegir durant els mesos d’estiu. «Estem vivint mesos molt complicats i la lectura és una bona manera de desconnectar, viatjar i aprendre«, i recordava que davant la pandèmia de la Covid-19 s’està seguint un estricte protocol de seguretat per garantir la seguretat del préstec de llibres, que inclou la posada en quarantena durant 72hores d’aquestos una vegada han sigut tornats, així com l’obligatorietat de l’ús de mascareta en el interior de les instal·lacions, el llavat de mans i la limitació d’aforament al 75%.