L’Ajuntament de Cullera retira les planxes del Pont de la Bega davant el risc de caiguda

L’Ajuntament es veu obligat a llevar-les a causa del seu mal estat de subjecció i manteniment

L’Ajuntament de Cullera s’ha vist obligat a retirar les planxes metàl·liques que recobrien els cantons del Pont de la Bega davant el risc de caiguda que presentaven les mateixes, fet que es va torna a evidenciar durant el darrer temporal Glòria.

Amb l’ajuda d’un sistema d’elevació, el consistori ha llevat les planxes que estaven de cara al nord per tal d’evitar que caiguen al riu o a la via pública. Estes xapes presentaven problemes de subjecció i manteniment que atemptaven contra la seguretat de les persones.

La força del vent i la mala fixació des del moment inicial de la construcció del pont —fa ara vora quinze anys— havien soltat les planxes metàl·liques i suposava un perill per a la seguretat ciutadana.

Els últims temporals han agreujat els problemes que presenta la infraestructura des de la seua construcció

El Pont de la Bega és una infraestructura pràcticament nova en termes urbanístics. Les males condicions climatològiques del darrer mes sols han fet que tornar a traure a la llum els problemes que presenta des de la seua construcció.

I es que tal com assenyala el regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, «este és un més dels nombrosos despropòsits d’una infraestructura que data de l’any 2007 i que va acumular un sobrecost de 5 milions d’euros que encara seguim pagant a través del pla d’ajust».

Escolá indica que el Pont de la Bega, «ha suposat des de la seua construcció una font de problemes per a Cullera». «És el símbol d’unes polítiques irresponsables en el passat que endeutaren la nostra ciutat i hipotecaren l’Ajuntament durant dècades», apunta el responsable d’Urbanisme.

«Ara hem hagut d’actuar novament, afegint una despesa més a l’erari públic, per a tractar de garantir la seguretat de les persones», conclou Escolá.