L’arquitecte ontinyentí Fermín Sala dissenyarà la nova Plaça de la Concepció

La Mesa de Contractació proposa com adjudicatari de la redacció del projecte a la UTE de la que participa el també autor dels projectes del Palau de La Vila i la Plaça de Sant Domingo

 

L’arquitecte ontinyentí Fermín Sala, autor de projectes com la reforma de la Plaça Sant Domingo i el Palau de la Vila, dissenyarà també la nova Plaça de la Concepció. Així serà després que la Mesa de Contractació de l’Ajuntament d’Ontinyent, atenent als preceptius informes de l’Oficina Tècnica, haja proposat a la UTE Dais Arquitectes-Arín Consultores com a adjudicatària per un import de 90.387 euros, IVA inclòs del concurs públic del plec de condicions tècniques per a la redacció del projecte, direcció d’obra i la seua execució. L’actuació havia eixit a licitació pública per 125.840 euros, i a la mateixa optaven cinc estudis d’arquitectura i enginyeria.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, valorava molt positivament «la confiança que ens dona que la proposta que es valora com la més òptima des de la Mesa de Contractació siga la de l’autor de projectes d’espais tan emblemàtics com la Plaça de Sant Domingo i el Palau de La Vila. La Plaça de la Concepció és un espai molt important, tant per la seua condició d’accés al centre urbà com per acollir edificis singulars de gran rellevància històrica, incloent l’antiga fàbrica de Revert, on està creant-se el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana”, recordava.

Major protagonisme als i les vianants

Una volta es presente la documentació corresponent i es signe el contracte, la UTE tindrà al voltant de 7 mesos per redactar el projecte. Aquest es preveu que done major protagonisme als vianants, convertint aquest en un espai diàfan més confortable, flexible i polivalent, que respecte el valor històric de la plaça al temps que la prepare per a què puga acollir temporalment instal·lacions provisionals per a concerts, fires, atraccions o mercats ambulants, donant un major valor als elements vegetals.

Les obres en sí tindran un cost que s’estima que estarà al voltant dels 2 milions d’euros, tot i que per a dur-la a terme es comptarà amb ajudes com l’aprovada al Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020-2021, que ascendeix a 588.000 euros.