L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia presenta la campanya ‘El món que volem’

El projecte està conformat per un llibre fet per l’alumnat de Gandia que recull les tasques abordades en matèria de sensibilització i formació en la perspectiva de gènere que han treballat amb les Coordinadores/ors d’Igualtat i convivència

L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, dirigida per l’edil Juana Navarro ha presentat la campanya «El món que volem», un projecte de sensibilització per a la ciutadania.

Aquest projecte està conformat per un llibre fet per l’alumnat de Gandia que ha participat en aquesta campanya des del passat 25 de novembre, on a través dels dibuixos i fotografies que han realitzat conjuntament amb els i les Coordinadores/ors d’Igualtat i convivència, han fet possible aquest projecte.

Durant una de les reunions mensuals que tenen lloc entre l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives amb els CIC de cada centre i el CEFIRE, va sorgir la proposta de recollir tota la feina realitzada en un llibre que integrara les tasques abordades en matèria de sensibilització i formació en la perspectiva de gènere i, a més, servir d’inspiració per a la resta de centres.
Aquest llibre s’ha repartit en tots els centres, amb les propostes pedagògiques i amb ell es pretén que cada centre puga treballar per la igualtat al llarg de tot l’any.La coeducació i l’ensenyament des del respecte i la igualtat, és una clau fonamental per garantir la igualtat real entre els nens i les nenes, que imaginen un món just i igualitari.

Suport audiovisual

Tal com ha destacat Navarro, «aquesta iniciativa està reforçada per un vídeo de conscienciació en què nens i adolescents presenten com és el món que volem, lliure d’estereotips de gènere, desigualtats i de violència. Aquest contingut visual pretén completar la sensibilització de l’alumnat i cup fins a ells utilitzant un dels suports que més fan servir. Volem abordar temes com la llibertat per poder triar joguines i esports, lliures d’estereotips de gènere, l’empoderament i autoestima com a valors fonamentals per al bon desenvolupament de la identitat personal de cada adolescent, així com la prevenció de la violència sexista, a través de les xarxes socials, com el sexting. En definitiva, es tracta d’una campanya on es pretén deixar clar que el món que volem és igualitari, just i feminista».