El projecte està conformat per un llibre fet per l’alumnat de Gandia que recull les tasques abordades en matèria de sensibilització i formació en la perspectiva de gènere que han treballat amb les Coordinadores/ors d’Igualtat i convivència
L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, dirigida per l’edil Juana Navarro ha presentat la campanya «El món que volem», un projecte de sensibilització per a la ciutadania.
Aquest projecte està conformat per un llibre fet per l’alumnat de Gandia que ha participat en aquesta campanya des del passat 25 de novembre, on a través dels dibuixos i fotografies que han realitzat conjuntament amb els i les Coordinadores/ors d’Igualtat i convivència, han fet possible aquest projecte.
Durant una de les reunions mensuals que tenen lloc entre l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives amb els CIC de cada centre i el CEFIRE, va sorgir la proposta de recollir tota la feina realitzada en un llibre que integrara les tasques abordades en matèria de sensibilització i formació en la perspectiva de gènere i, a més, servir d’inspiració per a la resta de centres.
Aquest llibre s’ha repartit en tots els centres, amb les propostes pedagògiques i amb ell es pretén que cada centre puga treballar per la igualtat al llarg de tot l’any.La coeducació i l’ensenyament des del respecte i la igualtat, és una clau fonamental per garantir la igualtat real entre els nens i les nenes, que imaginen un món just i igualitari.
Suport audiovisual
Tal com ha destacat Navarro, «aquesta iniciativa està reforçada per un vídeo de conscienciació en què nens i adolescents presenten com és el món que volem, lliure d’estereotips de gènere, desigualtats i de violència. Aquest contingut visual pretén completar la sensibilització de l’alumnat i cup fins a ells utilitzant un dels suports que més fan servir. Volem abordar temes com la llibertat per poder triar joguines i esports, lliures d’estereotips de gènere, l’empoderament i autoestima com a valors fonamentals per al bon desenvolupament de la identitat personal de cada adolescent, així com la prevenció de la violència sexista, a través de les xarxes socials, com el sexting. En definitiva, es tracta d’una campanya on es pretén deixar clar que el món que volem és igualitari, just i feminista».