L’Almodí celebra la seua reapertura amb una mostra sobre l’obra del ceramista Francisco Aguar

El museu d’Arqueologia de Xàtiva va tornar a obrir les seues portes el passat dimarts 28 de gener, després d’haver estat sotmès a una important actuació de millora de l’eficiència energètica del edifici

Xàtiva, 6 de febrer 2020.- El Museu d’Arqueologia de l’Almodí de Xàtiva torna a estar obert després de mesos d’intervenció en la coberta i els finestrals de l’edifici per a millorar les condicions de climatització i eficiència energètica de les instal·lacions. L’activitat expositiva del museu es va reprendre precisament ahir, dimecres 5 de febrer, amb la inauguració de l’exposició «Francisco Aguar, passió per la ceràmica».

Francisco Aguar (1900-1970) fou un col·leccionista i pintor de ceràmica, vinculat a la fàbrica de Gimeno, que va tindre una gran influència en la ceràmica valenciana. En 1926 va ser becat per a acudir a la fira d’arts decoratives de París, on es retroba amb els motius principals de la ceràmica tradicional valenciana, reinterprentant-los i posant-los d’actualitat. La concepció actual de la ceràmica tradicional valenciana es deu, en gran part, a la visió artística d’Aguar.

L’obra de Francisco Aguar es podrà visitar fins a finals del mes d’abril

En aquesta mostra de l’obra de Francisco Aguar (a qui li s’atribueix el disseny del primer escut del València CF), hom pot admirar diversos plats pintats per ell, dibuixos, esbossos, cartells, ex-libris, dissenys d’orles, fins i tot, dissenys de publicacions realitzades per aquest ceramista de Benetússer.

L’exposició romandrà oberta fins les acaballes del mes d’abril. Es podrà visitar de dimarts a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 18 hores. Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 hores.