Home Actualitat L’Ajuntament millora les zones humides de cinc espais de la ciutat

L’Ajuntament millora les zones humides de cinc espais de la ciutat

Amb un import superior als 80.000 euros, era una de les propostes dels Pressupostos Participatius 2018

La iniciativa presentada als Pressupostos Participatius 2018, per a millorar les basses, zones humides i de reg que hi havia a la ciutat, va ser la tercera més votada per la ciutadania. En total, 80.000 euros que han permés la millora de cinc espais d’Alcoi: Gormatget, Serelles, Xorrador, Barranquet de Soler i estany de Buidaoli.

L’actuació ha afectat a l’estany de Buidaoli on s’ha fet la construcció de un col·lector per desviar aigües residuals contaminants i la construcció del sistema d’oxigenació d’aigua. També s’han millorat els accessos a la zona del Barranquet de Soler. En Serelles, les millores s’han centrat en la reconstrucció del mur de la bassa. I per últim, a la font del Xorrador, s’ha realitzat la reposició de la conducció de la font de la bassa del Xorrador.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca la importància d’aquest espais en la millora de la ciutat en general: «Millorar aquestes zones on s’acumula igual ens ajuda, d’una banda, a millorar l’aspecte de la ciutat en el seu conjunt davant dels mateixos alcoians que gaudeixen d’aquests espais naturals i, de l’altra, davant dels turistes que ens visiten buscant rutes naturals. L’aigua dóna vida, crea relaxació i, si està cuidada, millora la imatge de qualsevol espai».

L’Ajuntament ha realitzat diferents esforços, als últims anys, per recuperar els espais per on corre l’aigua. D’una part, s’han netejat i rehabilitat sis fonts del centre urbà: la Font Redona, Font Baixeta del carrer Sant Nicolau, la de la Plaça Ramon i Cajal, la font Nova del carrer Sant Josep, la Font de l’estrela de l’Avinguda País Valencià i la Font d’Or de Mossén Torregrossa. Després, també s’ha recuperat la Font del Moreno, situada a Cervantes.

A la rehabilitació d’aquest espais, cal afegir la recuperació de set fonts ornamentals en diferents barris de la ciutat: zona centre. Eixample i Zona Nord. Dues fonts a la Glorieta, la de la Plaça Espanya, en el Parterre, en el parc del Sindicat, la Font de la Rosaleda i la del parc de la Zona Nord que començarà en les pròximes setmanes.