L’Ajuntament d’Oliva signa el conveni de tanteig i retracte per a l’adquisició d’habitatge social

El vicepresident segon, i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i l’alcalde d’Oliva, David González, han signat aquest matí el conveni per a la cessió del dret de tanteig i retracte perquè el consistori puga adquirir habitatge públic

 

Aquest matí, l’alcalde David González, amb la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer i membres de la corporació municipal, han rebut a Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i a la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárrega.

Després de la recepció i salutació a tots els membres, en el saló de plens de l’Ajuntament d’Oliva s’ha procedit a la signatura, per part de Martínez Dalmau i González, del conveni per a la cessió per part de la conselleria del dret de tanteig i retracte al consistori.

“Amb aquest conveni, l’Ajuntament d’Oliva disposarà d’una eina molt eficaç per a crear i ampliar el parc públic d’habitatge, i també facilitarà l’accés a subvencions de la conselleria en aquesta matèria. Els ajuntaments som les administracions més pròximes a les persones, i les que millor coneixem les necessitats de la nostra població, per això des del govern municipal celebrem la cessió del dret de tanteig i retracte», ha declarat l’alcalde David González.

Els immobles que s’adquirisquen es posaran a disposició de les famílies del municipi que més ho necessiten. Els Serveis Socials municipals seran els encarregats de fer els informes de les famílies que necessiten un habitatge de manera urgent, i l’ajuntament podrà actuar de manera directa i oferir una alternativa immediata a aquestes persones.

Llars per a persones vulnerables

Ja són molts els ajuntaments de la Comunitat Valenciana que s’han adherit a aquesta iniciativa que «permet oferir llars a persones vulnerables, principalment, però que al mateix temps és una estratègia que optimitza els recursos ja disponibles, evita l’abandonament d’immobles i serveix de fre a l’especulació» ha comentat Martínez Dalmau.

La regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer, ha afegit “és precís aquest conveni que ens permet entrar dins de la xarxa de secretaria per tal d’oferir vivendes a les persones que necessiten habitatge, i amb aquest conveni tenim prioritat per tal d’accedir al pla d’ajudes.”

A més, en l’acte, des de la Regidoria de Benestar Social, s’ha exposat al vicepresident i a la directora general la situació de l’habitatge a Oliva, en base als usuaris que han sigut atesos des de Benestar Social. També s’ha comunicat a la conselleria que l’Ajuntament d’Oliva està ultimant la contractació d’un Pla Estratègic d’Habitatge que marcarà les línies a seguir.

Aquesta presentació ha anat a càrrec d’Àngela Gil, assessora jurídica de Serveis Socials, i Yolanda Balaguer, regidora de Benestar Social, on Balaguer ha assegurat que “amb la firma d’aquest conveni, i amb les reunions que hem portat a terme, per exemple, amb la Direcció d’Habitatge i Regeneració Urbana, s’ha intentat agilitzar la mancança de vivendes, així com posar a la ciutat d’Oliva en la posició correcta de cara a la problemàtica dels lloguers.”