L’Ajuntament d’Oliva mobilitza 5’3 milions d’euros per a inversions

Arreplegant les propostes de les diferents regidories, la Regidoria d’Hisenda ha pogut mobilitzar el superàvit municipal i donar resposta a les necessitats de la població i del teixit empresarial.

Una de les majors mobilitzacions d’inversions per a Oliva en els darrers anys. Això és el que han acordat els socis de govern a la ciutat d’Oliva. En el plenari ordinari del mes d’abril, celebrat parcialment ahir de vesprada, es van aprovar gràcies als vots dels partits de Govern, Compromís i PSPV-PSOE, una sèrie de modificacions de crèdit amb l’abstenció dels grups del’oposició.

Més de 5’3 milions d’euros per a recuperar i reactivar l’economia de la ciutat. La majoria de les inversions, més de 3 milions d’euros, aniran destinades a millorar diverses infraestructures del municipi, com ara l’enllumenat públic, els polígons industrials o els parcs i jardins. A la recuperació econòmica de les empreses locals es destinaran quasi 500.000 euros. Aquestes modificacions de crèdit procedeixen del romanent de tresoreria municipal i es destinaran principalment a la millora de les infraestructures municipals, a la recuperació econòmica i la millora de serveis municipals.

Entre les infraestructures municipals objecte de les inversions es troba el CS de Sant Vicent, que s’ampliarà per donar un millor servei, el parc de l’av. de València, que es remodelarà íntegrament, i el poliesportiu municipal, que escometrà millores per valor de 130.000 euros. L’enllumenat públic rebrà també una inversió de més de 200.000 euros, que permetrà seguirmillorant la seua eficiència energètica seguint les pautes marcades per l’auditoria energètica. També es destinaran 465.000 euros a la 2a fase de l’habilitació de l’antic Hort de Palau per a dependències municipals.

Recuperació econòmica

Per a seguir contribuint a la recuperació de l’economia local, s’han previst 100.000 euros per ala segona campanya de xecs al consum, vista la bona acollida de la primera i amb l’esperança que aquesta quantitat se sume a la que aportarà en breus la Generalitat Valenciana. També es destinaran 200.000 euros a un pla d’ocupació local amb l’objectiu de pal·liar els efectes provocats per la covid-19 en la ciutadania.

Aquestes quantitats es complementaran amb 120.000 euros destinats a bonificar taxes municipals a les empreses locals. La millora dels serveis municipals també és una prioritat per al govern municipal. Per això s’han reservat els 350.000 euros necessaris per a licitar enguany el nou contracte de recollida de residus i neteja viària. La quantitat correspon a la despesa prevista per a cobrir el nou servei els darrers tres mesos de l’any, quan previsiblement podrà estar adjudicat. La resta d’inversions es destinaran a cobrir necessitats manifestades pels diferents departaments per a un millor funcionament de l’administració pública.