L’Ajuntament d’Oliva i el IES Gabriel Císcar signen un conveni per treballar en contra de l’absentisme escolar

Les dos parts han mostrat una gran satisfacció per poder seguir treballant conjuntament en projectes que eviten l’absentisme escolar

Aquest matí a la sala de comissions de l’Ajuntament d’Oliva s’ha signat un nou acord de col·laboració entre la regidoria d’Educació que encapçala la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell i el director de l’IES Gabriel Císcar, Xavier Gregori. Aquest conveni és una continuació del treball realitzat en anteriors cursos per l’equip docent del centre i que ara s’ha renovat amb la signatura del nou document.

En aquest es contempla el Programa d’Adaptació Curricular que l’IES té elaborat dins del seu propi Pla d’Actuació per a la Millora del centre. Aquest programa es basa en l’Atenció a la diversitat i fomentant la inclusió educativa amb 3 finalitats primordials: reduir l’absentisme i previndre l’abandonament escolar; reforçar les competències clau i les aptituds per a la prevenció de comportaments disruptius i potenciar la incorporació al món laboral.

Per altra banda, i és ací on la col·laboració de l’administració local es fa més necessària, també es pretén oferir un espai alternatiu que millore l’experiència educativa de l’alumnat i optimitzar el seu desenvolupament personal, social i emocional.

Gregori ha remarcat la importància de seguir treballant conjuntament, des de l’àrea d’Educació i ha agraït a la regidora la seva predisposició des del minut zero en que va prendre possessió del càrrec, “per poder assolir els objectius marcats en aquest programa ambiciós que venim realitzant des del curs 2016/17 i que ha suposat un èxit, no tan pel número de persones al que hem pogut ajudar, si no pel fet d’haver aconseguit recuperar a alumnat desmotivat o sense objectius clars en la seva vida i que ara, almenys segueixen estudiant al centre, més enllà de l’edat mínima exigible”.

Per la seva banda, Morell ha posat en valor la tasca realitzada per l’equip docent: “des de la primera reunió que vaig tindre amb l’equip directiu de l’IES Gabriel Císcar em vaig quedar gratament sorpresa i molt satisfeta del treball realitzat en aquests darrers cursos. I en especial en matèria de prevenció de l’absentisme escolar. Vull manifestar la meva admiració per la professionalitat i vocació amb que el professorat i tot l’equip docent treballa per recuperar l’alumnat amb més dificultats i com ho fa a través d’aquest Programa d’Adaptació Curricular que té la forma de taller de teatre, però que en realitat és la manera amb la que aconsegueixen que l’alumnat puga expressar les seves emocions, amb la dificultat que això comporta a determinades edats i en etapes de la vida”, ha indicat la regidora.