L’Ajuntament d’Oliva aprova la segona remesa de pagament de subvencions per a la renovació del nucli antic

L’Ajuntament d’Oliva ha aprovat el pagament de la segona remesa de les subvencions de l’ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Nucli Antic d’Oliva) a 6 beneficiaris, que se sumen als 10 que ja van rebre la subvenció fa unes setmanes

 

Tot plegat, l’import d’aquest segon pagament suma 173.220,04 euros, sobre un cost total subvencionable de 453.915,41 euros, dels quals el Ministeri aporta un 49%, la Generalitat un 26% i l’Ajuntament el 25% que resta.

Les ajudes van ser aprovades pel Ple de l’Ajuntament el 23 de maig de 2019 i han hagut de passar per diversos tràmits, com ara l’obtenció de la qualificació provisional i posteriorment la qualificació definitiva que atorga el Servei Territorial d’Habitatge de la Conselleria, així com la comprovació efectiva de la finalització de les obres, la justificació correcta de les despeses i altra documentació establerta en les bases de les subvencions.

L’alcalde, David González, ha manifestat la seua satisfacció per aquest primer pagament, alhora que ha demanat disculpes a les persones beneficiàries pel temps transcorregut des de l’aprovació de la subvenció, encara que no tot correspon a tramitació de l’ajuntament. D’ara endavant, està previst que continue el ritme de tramitació amb el pagament d’una tercera remesa.

Una inversió de més de 4,5 milions d’euros

Actualment, entre les dues convocatòries que ha publicat l’Ajuntament d’Oliva d’ajudes econòmiques destinades a finançar la rehabilitació, o la renovació d’immobles del Nucli Antic, hi ha hagut un total de 64 sol·licituds, de les quals 53 han estat favorables. Com que encara no s’han esgotat tots els fons disponibles, els serveis tècnics municipals preparen una tercera convocatòria.

A més a més, cal recordar que l’ARRU també inclou inversions per a la renovació de carrers i espais públics, com ara l’actuació en els carrers del Ponent, de St. Pancraci i de la Divina Gràcia que està a punt de finalitzar, o la del carrer de St. Vicent que s’està executant actualment.

Quan l’ARRU estiga executat al complet, haurà suposat una inversió en el Nucli Antic de més de 4,5 milions d’euros, amb una participació per part del Ministeri de Foment d’1.235.000 euros, 376.000 euros de la Generalitat Valenciana, 1.314.000 euros de l’Ajuntament d’Oliva i, la resta, aportada per particulars.