L’icònic gramàtic valencià Francesc Ferrer Pastor és natal del poble de la Font d’en Carròs. Al carrer Sant Doménec número 19, es troba la casa on va néixer. Després d’haver celebrat, l’any Ferrer Pastor durant tot el 2018, any en el qual es van organitzar un munt d’activitats en honor a la figura del gramàtic fonter i fins i tot la producció del documental “Cabut per la llengua” al voltant de la figura d’aquest personatge, l’ajuntament de la Font ja va anunciar la seua intenció de convertir la casa natal de Francesc Ferrer Pastor en el Museu de la Paraula.
La intervenció consistirà a acondiciar l’habitatge perquè siga un museu etnològic. En la planta baixa, és on es trobarà el museu pròpiament dit. Aquest es centrarà en la vida en l’interior de les cases de principis del segle XX que contarà en diferents espais; una sala amb mobiliaris i objectes originals de principis de segle, així com fotografies que ens descobriran com era la vida quotidiana d’aquells anys; una cuina, que represente les cuines de l’època; un despatx que recrearà el despatx de Ferrer Pastor, i el seu dormitori en una altra habitació; i un bany d’època. En el pati interior hi haurà en espai a l’aire lliure, el qual formarà part del museu etnològic, i que estaran exposades ferramentes i utensilis agraris de l’època. La mitat d’aquest es destinarà a crear un xicotet hort didàctic que ajude a explicar als visitants com es realitzava el cultiu de fruites i hortalisses. L’altra mitat serà un espai lliure destinat a realitzar activitats a l’aire lliure com concerts o cinema i el qual comptarà amb una zona d’aparcament per al veïnat i els visitants.
En la primera planta, hi haurà un espai buit que servirà de sala multi usos que es farà servir per a realitzar tallers i xerrades, exposicions temporals, conferències, etc.
L’obra tindrà un cost total de 301.713,5€ i la realitzarà l’empresa ATG Desarrollos 2011 sl, després d’haver passat un concurs públic d’adjudicació de l’obra, amb un termini d’execució de huit mesos. Aquesta ha estat finançada a través dels fons FEDER de la Generalitat Valenciana amb un 41,32%, la Diputació de València aportant un 43,09% i l’ajuntament de la Font d’en Carròs amb un 15,59% del total.