L’Ajuntament de Gandia sotmet a valoració pública la modificació del PGOU que planteja la promotora d’un hotel a la Ducal

Començarà a partir del dilluns 11 i durarà 20 dies hàbil perquè la ciutadania puga aportar la seua valoració

 

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament de Gandia ha obert el procediment de consulta pública sobre la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que planteja la promotora del projecte urbanístic de la Ducal.

Així, Alandete ha esclarit que es tracta d’un «pas previ», que començarà a partir del dia 11 i durarà 20 dies hàbils, al que se dona curs «d’acord amb la reglamentació vigent» perquè la ciutadania puga aportar la seua valoració en relació a l’esborrany d’eixa possible modificació que ha presentat l’empresa: «És un procediment reglat, que està establit en la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge), i al qual li donem, dins del que és habitual en este govern, el màxim de participació i el màxim de difusió perquè tota la ciutadania puga assabentar-se i donar la seua opinió respecte a aquest tema tan important per a la nostra ciutat».

 

Exercici de transparència

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme ha emfatitzat l’exercici de transparència per part del Govern de Gandia, que ja ha notificat aquest procés a totes les persones que prèviament s’havien interessat en posicionar-se en qualsevol tipus de procés relacionat amb la modificació que ha planteja la promotora. Després de recollir totes les propostes, assegura, s’estudiaran per saber «si complixen tots els requisits jurídics i tècnics» que permetran continuar amb el procediment habitual de qualsevol tipus de proposta de modificació.

Finalment, Alandete ha afirmat que el Govern de Gandia ha consultat a la Comissió Territorial de la Conselleria per conèixer si es tracta d’una modificació estructural o no. De ser així, explica, l’esborrany també hauria de passar el filtre de l’organisme provincial.

El procés de participació pública es pot dur a terme a través del següent enllaç: https://foro.gandia.org/forumdisplay.php?fid=22