L’Ajuntament de Gandia facilitarà ajuda logística al col·lectiu faller

Gandia comparteix la responsabilitat i compleix amb les directrius de les administracions superiors que han decidit l’ajornament de les Falles pensant en el bé general de la població

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del vice-alcalde, Josep Alandete i del regidor delegat de Falles, José Manuel Prieto, ha comparegut aquest migdia davant els mitjans de comunicació per tal informar sobre les gestions que està realizant l’Ajuntament de Gandia a propòsit de l’ajornament de les Falles decretat pel Govern de la Generalitat a causa de l’alerta sanitària per l’epidèmia del coronavirus “pensant sempre en el bé general de la població”, com va dir ahir el President, Ximo Puig. Perquè la prioritat és protegir la salut de la ciutadania, especialment, d’aquells grups més vulnerables”.

Anit mateix, després que el Consell comunicara la decisió d’ajornar la festa fallera, el govern local ja es va posar en contacte amb Presidència de la Generalitat, així com amb el president de la Federació de Falles de Gandia per tal de d’abordar aquesta decisió en l’àmbit local amb eficàcia, “tot i que a Gandia i la Safor no tenen cap cas de coronavirus a hores d’ara”.

Aquest matí, a més, s’han mantingut reunions amb la Policia Local, amb el Govern de la ciutat i s’ha celebrat Junta de Portaveus per coordinar-se i afrontar, junts, “un fet històric”. I, en aquests moments, es celebra un Comité de Seguretat i Salut dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Gandia. I aquesta vesprada la Federació de Falles ha convocat una assemblea extraordinària amb el govern per tal d’abordar aquest assumpte “i per a donar als fallers tota la informació que necessiten, i on ens posarem a disposició del col·lectiu faller”.

Es manté el calendari escolar

L’Alcaldessa ha deixat clars dos punts que considera fonamentals:

L’Ajuntament comparteix la responsabilitat de la difícil decisió del Govern Autonòmic, que ha estat presa després d’atendre les recomanacions del Ministeri de Sanitat i els experts en salut pública, per a protegir la salut dels valencians i les valencianes. De fet, hui mateix, l’Ajuntament ha revocat totes les autoritzacions d’activitats falleres. “Hem de deixar clar que l’ajornament de les Falles es produeix com a mesura preventiva per tal d’evitar aglomeracions en els esdeveniments multitudinaris, on es més fàcil la propagació del virus perquè estes festes són un punt d’atracció de moltíssims visitants que venen d’altres llocs”.

Per tant, la setmana vinent no serà “setmana fallera”, però sí que es manté el calendari escolar que estableix quatre dies de vacances. “Quan s’aclarisca la nova data de celebració de les Falles, farem tot el possible perquè tornen a haver-hi quatre dies sense classe”.

La resta d’activitats programades per l’Ajuntament de Gandia es desnevoluparan, fins a nova ordre, amb absoluta normalitat, ja que les instruccions de les administracions superiors només afectes a les Falles i a esdeveniments esportius que es facen en espais tancats. De fet, Units pel Bàsquet Gandia ja ha anunciat que la pròxima jornada celebrarà el seu partit a porta tancada.

L’Ajuntament comparteix la frustració i la tristesa del col·lectiu faller, que treballa durant tot l’any perquè la gent puga gaudir de la festa. Com que les festes falleres s’ajornen (no se suspenen) des de l’Ajuntament de Gandia es posem a disposició dels agents fallers per tal de mantenir totes les contractacions ja signades (castells de foc d’artifici, mascletaes…) per a la nova data de les Falles.

“Així mateix, estudiarem totes les possibilitats logístiques que estiguen al nostre abast per ajudar a les comissions falleres, tant ara, com en un futur quan s’establisca la nova data de celebració de les Falles”.