L’Ajuntament d’Alzira obri el termini de sol·licitud de Cryptolaemus per a fer lluita biològica contra la plaga del cotonet en els cultius de caki i cítric

Tràmit específic que es podrà realitzar telemàticament a través de la seu electrònica, o presencialment en les oficines de la Clau.

A partir del pròxim dilluns 9 de maig i fins al 3 de juny, tots dos inclusivament, s’obri el termini d’inscripció per al tractament de la plaga coneguda com “el cotonet” amb l’insecte Cryptolaemus montrouzieri. El tractament consistix al repartiment d’estos insectes útils que actuen contra la plaga. La cria del Cryptolaemus s’ha dut a terme a l’Insectari municipal de l’Ajuntament d’Alzira.

Els interessats podran sol·licitar els exemplars de Cryptolaemus, aportant les dades de: partida, polígon, parcel·la, superfície i tipus de cultiu a través del tràmit específic habilitat. Esta sol·licitud es podrà realitzar telemàticament amb firma digital a través de la seu electrònica de www.alzira.es o presencialment en les oficines de la Clau de l’Ajuntament d’Alzira.

Podran inscriure’s les persones físiques o empreses propietàries de parcel·les agrícoles de cakis o cítrics en explotació, situades en el terme municipal d’Alzira.

Com que es prioritza la màxima vida útil d’este insecte depredador al camp, tindran preferència les explotacions agrícoles amb certificat ecològic, seguides de la producció integrada i, finalment, les explotacions convencionals. Si es tracta de producció integrada o agricultura ecològica, document que ho acredite (certificat del CAAE o còpia del registre en producció integrada, si escau).

En la sol·licitud se signarà una declaració responsable en la qual es comprometen a soltar els insectes en les parcel·les agrícoles que es declaren, el mateix dia de la recollida.

El repartiment d’insectes es realitzarà progressivament, segons es vaja generant la producció, entre els mesos de juny i setembre d’enguany, respectant l’ordre de prioritat dels criteris indicats.

Per a més informació, es pot telefonar a la regidoria d’Agricultura al 96 245 92 69 o enviant un correu a agricultura@alzira.es.