L’Ajuntament d’Albaida i l’IES Josep Segrelles organitzen un taller de compostatge

L’alumnat va aprendre com compostar correctament restes vegetals per poder utilitzar-los en les hortes i millorar la fertilitat del sòl.

 

El passat dimarts 24 de novembre, l’IES Josep Segrelles i el Grup Agroecològic Hortera d’Albaida van organitzar un taller sobre compostatge. Els professors van ser Josep Roselló i Fernando Amorós, del Servei de Producció Ecològica de la Conselleria d’Agricultura, que van mostrar a  l’alumnat com compostar correctament restes vegetals i fem per utilitzar-los en les hortes i millorar la fertilitat del sòl.

Al taller, que es va realitzar en l’hort comunitari de les Fontanelles, van assistir llauradors del col·lectiu que allí treballa i també l’alumnat del cicle formatiu de Tècnic en Producció Agroecològica de l’institut d’Albaida.

Des del centre han volgut agrair la col·laboració a l’Ajuntament d’Albaida, per l’ajuda tècnica i per haver propocionat at el fem i la palla, així com al d’Ontinyent, que ens va fer per facilitar restes poda triturades. Al llarg del curs, l’IES Josep Segrelles tenen en projecte programar més tallers pràctics, per posar en contacte als llauradors de la comarca amb el cicle de Producció Agroecològica, i per reivindicar la professió de llaurador i el manteniment d’aquesta activitat en el nostre territori.