L’Ajuntament d’Albaida adequa la Casa el Guardes com a Unitat de Respir

El centre podrà atendre almenys a 35 persones i es troba completament adaptat amb gimnàs, piscina exterior, taller de la memòria amb accés diferenciat, menjador i cuina, així com amb servei de transport

Les persones amb Alzheimer i les seues famílies ja compten amb una Unitat de Respir digna i adaptada a les seues necessitats a Albaida. Gràcies a un acord de col·laboració amb la Conselleria d’Agroambient, l’Ajuntament de la ciutat ha pogut mamprendre les obres d’adequació de la casa forestal per a convertir-la en una Unitat de Respir accessible i preparada per a atendre a les persones usuàries amb les millors condicions. Aquesta infraestructura és de caràcter temporal, donat que en uns dies comencen les obres, ja licitades, del nou Centre de Dia d’Albaida, que se situarà en el barri de la Torre i serà finançat íntegrament dins del programa Convivint de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

Per a l’alcalde de la localitat, Josep Antoni Albert, “es tracta d’una mesura imprescindible que hem hagut de prendre, en les circumstàncies sanitàries actuals no podíem continuar tenint a estes persones en un espai que no complia tots els requisits per a poder atendre-les en condicions” i per això “vam apostar per fer una de les majors inversions amb fons propis de l’ajuntament per a aquesta legislatura i adaptar la Casa els Guardes, i és que l’Ajuntament ha invertit més de 150.000 euros, que junt amb l’adequació del camí per part de la Conselleria de Mireia Mollà estem parlant de més de 200.000 euros invertits per a donar resposta a moltes famílies d’Albaida i voltants que necessiten aquest centre per a poder conciliar les seues vides”. Per això, la regidora d’Atenció a les Persones, M. Àngels Salom, ha volgut “mostrar la meua emoció i satisfacció al veure que des de l’Ajuntament podem millorar les condicions a moltes persones usuàries i a les seues famílies, que es mereixien des de fa temps un espai digne, i aquest ha estat el meu objectiu des del primer dia que en sóc regidora” a més “vull mostrar la meua doble satisfacció perquè per fi el Centre de Dia definitiu el tindrem en poc més de 18 mesos, ja no estem fent promeses, ara ja va de bo i ho hem aconseguit”.

Reclamació històrica

Aquesta infraestructura és una reclamació històrica de l’Ajuntament d’Albaida, AFMAVA i la societat civil, i per això des del consistori es van dissenyar dues jornades de portes obertes perquè aquest cap de setmana la ciutadania pogués visitar el centre i conéixer totes les novetats que ofereix. La Casa els Guardes està enclavada en un dels paratges més bonics de l’entorn, a les faldes de la Covalta i compta amb gimnàs, piscina exterior per a fer aquagym, cuina, menjador, espais de gestió i consultes, així com un espai propi per al Taller de la memòria. Com indica el president d’AFMAVA, José Vicente Palací, “ara les persones usuàries d’aquest taller tenen una zona diferenciada on poder treballar la memòria de manera més adequada a les seues necessitats”.

El centre comptarà en almenys 35 places per a persones usuàries i està completament adaptat, des de la recollida amb un furgó accessible fins i tot amb cadira de rodes a la instal·lació d’un ascensor i l’eliminació de les barreres arquitectòniques de la Casa els Guardes.